Bulgur pilavı yaparken su oranı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar neler? İnce bulgur için 1.5 birim su yeterli mi, yoksa orta boy bulgurda 2 birim su kullanmak mı daha iyi sonuç verir? Kalın bulgur için su miktarının 2.5 birim olması gerektiği belirtiliyor. Bu oranlar, bulgurların pişme süresini ve dokusunu nasıl etkiliyor? Ayrıca, pişirme sonrası demlenme süresinin pilavın lezzetini artırdığı söyleniyor, bu süre ne kadar olmalı sizce?
Bulgur pilavı yaparken su oranı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar neler? İnce bulgur için 1.5 birim su yeterli mi, yoksa orta boy bulgurda 2 birim su kullanmak mı daha iyi sonuç verir? Kalın bulgur için su miktarının 2.5 birim olması gerektiği belirtiliyor. Bu oranlar, bulgurların pişme süresini ve dokusunu nasıl etkiliyor? Ayrıca, pişirme sonrası demlenme süresinin pilavın lezzetini artırdığı söyleniyor, bu süre ne kadar olmalı sizce?
Cevap yaz