Şalgamlı Bulgur Pilavı Şalgamlı bulgur pilavı, eşsiz lezzetlerden biri olup, şalgam bitkisi ile tahıl ürünlerinin öğütülmesiyle oluşturulan bulgurun iç içe buluşmasıyla muhteşem bir renge sahip pilav çeşitlerinden biridir. Köklü bir bitki olan şalgam, özellikle Akdeniz bölgesinde yoğun bir şekilde yetiştirilir. İçerdiği önemli besin değerleriyle sağlık açısından kıymetli bir besindir. Zengin potasyum içeriğiyle bulgur pilavı yapımına katkı sağlayarak son derece direnç yükseltici ve tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. Şalgam, bulgur pilavına verdiği kırmızı rengiyle iştahları kabartan bir sunum elde edilmesine imkân sağlar. Bulgurun içeriğindeki besin maddeleri de oldukça faydalıdır ve doyurucu bir özelliğe sahiptir. Mide suyunu çeker ve midede oluşan ağrılara iyi gelir. Şalgamlı bulgur pilavı ile vücuda gereken tüm vitamin ve mineraller alınmış olur. Şalgamlı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Şalgamlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Şalgam yıkanarak soyulur ve küçük bir tencerede haşlanır. Kaynadıktan sonra suyu ayrı bir kap içerisine alınır, şalgam ise küçük küp şeklinde doğranıp bir köşede bekletilir. Uygun bir tava içerisine tereyağı alınarak eritilir. Ardından bulgur eklenerek kısa bir süre daha kavurma işlemi yapılır. Doğranmış şalgam eklenir. Ayrılmış olan şalgam suyu ve tuz da eklenerek tava kapağı kapatılır ve kısık ateşte ortalama yirmi dakika pişirilir. Son olarak da şık bir sunumla servis edilir. Afiyet olsun. Şalgamın Faydaları Şalgam, özellikle içerdiği vitamin ve minerallerle dikkat çeker. Aşağıda şalgamın bazı faydaları sıralanmıştır:
Bulgurun Besin Değerleri Bulgur, özellikle lif, protein ve vitaminler açısından zengin bir besindir. Aşağıda bulgurun bazı besin değerleri sıralanmıştır:
Şalgamlı bulgur pilavı, hem lezzeti hem de besin değerleri ile sofralarınıza sağlık ve lezzet katacaktır. Afiyet olsun. |