Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa şehriyeli bulgur pilavı, besleyici, doyurucu, besin değeri yüksek ve oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Her menüye uygun olan bu lezzetli yemek yapılışı ile de oldukça pratiktir. Ayrıca kalsiyum, protein ve mineraller ile olduğu için de oldukça faydalıdır. Özellikle çocuklar için içerisine katacağınız vitamin ve proteinle yüklü besinler sayesinde çocuğunuz hem eşsiz lezzeti çok sevecek hem de içerdiği besin kaynakları sayesinde büyüme ve gelişimi hız kazanacak. İşte menü de bulundurabileceğiniz eşsiz bir lezzet olan arpa şehriyeli bulgur pilavının yapılışına beraber bakalım;

Arpa şehriyeli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeleri
  • Bir su bardağı pilavlık bulgur
  • Bir çay bardağının yarısı kadar arpa şehriye.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 veya 3 buçuk su bardağı su ya da tavuk suyu
  • Tuz.
Arpa şehriyeli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağ koyulup eritilir. Erime işlemi bittikten sonra yarım çay bardağı dolusu arpa şehriye konularak ocak üstün de pişirilmeye bırakılır. Şehriyeler kızarmaya başlayıncaya kadar kavrulmaya bırakılır. Kavrulan şehriyeler daha önceden bekletilen bir su bardağı pilavlık bulgur eklenerek karıştırılır. İsteğe göre tuz miktarı ayarlanarak eklenir. Normalde 3 su bardağı su bu tarif için yeterli gelmektedir ancak bazı bulgurların iri olması göz önünde bulundurularak yarım su bardağı kadar su daha ek olarak bulundurulmalıdır. Su yerine eğer var ise et veya tavuk suyu da eklenilmesi daha da lezzet verir ve vitamin açısından ve demir açsından faydalı olmaktadır. Duruma göre 3 su bardağı suda bu karışıma eklenerek kaynamaya bırakılmalıdır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve suyunu çekip yumuşamaya başlayıncaya kadar pişirilmelidir. Pişme süresi bitene kadar kapak açılmamalıdır. Pilav suyunu çekince hafif karıştırılarak ocaktan alınır. Kapağı kapalı bir halde yaklaşık 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakılmalıdır. Dinlenme süresi bittikten sonra sıcak olarak servisi yapılmalıdır. İşte yapımıyla da yormayacak olan lezzeti ile damaklar da enfes bir tat bırakacak olan arpa şehriyeli bulgur pilavının yapımı bu şekilde olmaktadır. Her zaman aklınız da bulunması gereken bu eşsiz lezzet herkes tarafından sevilerek yenilmektedir. Siz de sofranızı bu eşsiz ve lezzetli yemekle şenlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kepekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Köftelik Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Köftelik Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6