Kıymalı Bulgur Pilavı Kıymalı bulgur pilavı, doyurucu, lezzetli ve besleyici özellikleriyle bilinen bir yemek türüdür. Ana malzemesi olan bulgur, başlı başına en faydalı ve en lezzetli tahıl türlerinden biridir. Ayrıca, et yemeyi tercih etmeyenler için farklı bir yöntemle hazırlandığı için, bu yemeği yiyerek etten almaları gereken besin değerlerini de bu şekilde tüketebilirler. Bulgurun çok çeşitli yemek şekli ve pilavı yapılmaktadır. Ancak kıymalı bulgur pilavı, içerdiği besinlerin çeşitliliği ile farklı bir lezzet olarak sofranızı şenlendirebilir. İşte bu şekilde farklı ve lezzetli olan kıymalı bulgur pilavının yapımı da oldukça pratik ve kolaydır. Böyle yapımıyla pratik, oldukça lezzetli, besleyici ve doyurucu olan kıymalı bulgur pilavını gönül rahatlığıyla menüde bulundurabilirsiniz. Pilavın çok çeşidi bulunmaktadır. Ancak bu, diğerlerinden farklı olarak içerdiği soğan ve kıyma ile daha farklı bir lezzet şölenine dönüşmektedir. Bu kolay, lezzetli ve içerdiği sağlıklı besin değerleri olan malzemeler ile faydalı olan kıymalı bulgur pilavının yapılışını beraber inceleyelim: Gerekli Malzemeler
Kıymalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle bir adet orta boy soğan ince ince doğranarak bir tencere içerisine dökülür. Bir çay bardağı ayçiçek yağı ile iyice pembeleşene kadar pişirilir. Soğanlar pembeleştikten sonra 250 gram kıyma eklenir. Kıyma eklendiği zaman karışım sulanmaya başlar ve bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Suyu çekildikten sonra 1 çorba kaşığı domates salçası katılır. Biraz çevrilir ve tuzu kendi isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Ardından yıkanmış olan 2 su bardağı pilavlık bulgur eklenerek birkaç tur kavrulur. Daha sonra 3 buçuk su bardağı su eklenir ve ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynama noktasına gelince ocağın altı kısılır. 10 dakika daha pişirilerek kapağı kapatılır. Suyu çektikten sonra ateşten alınır. Daha güzel olması için yaklaşık yirmi dakika kadar kapağı kapatılarak dinlendirilir. Dinlenme süresi bittikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. İşte lezzetli ve yapımıyla pratik olan bu yemek, herkesin severek yiyebileceği bir tada sahiptir. Siz de bu tarifi deneyerek sofranızı bu lezzetli yemekle şenlendirebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Sarahat
20 Temmuz 2024 CumartesiKıymalı bulgur pilavını yaparken kıymanın bıraktığı suyu çekene kadar kavurmak gerçekten gerekli mi? Bu adımı atlarsak tadında ya da kıvamında bir fark olur mu?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Sarahat,
Kıymalı bulgur pilavı yaparken kıymanın bıraktığı suyu çekene kadar kavurmak, yemeğin lezzeti ve kıvamı açısından önemlidir. Bu adım, kıymanın tam olarak pişmesini ve suyunun buharlaşarak daha yoğun bir tat oluşmasını sağlar. Eğer bu adımı atlarsanız, kıymanın suyu bulgurun kıvamını etkileyebilir ve pilavın daha sulu olmasına neden olabilir. Ayrıca, kıymanın tam olarak pişmemesi, yemeğin tadında da belirgin bir fark yaratabilir. Bu yüzden kıymanın suyunu çekene kadar kavurmanız, daha lezzetli ve kıvamlı bir pilav elde etmenizi sağlar.