Tarhanalı bulgur köftesi, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Vejetaryan kişilerin de rahatlıkla tüketebileceği bu yemek, yapımının kolay olması ve içerdiği tarhana, yoğurt, yumurta gibi malzemelerle çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz yüksek besleyici değere sahip bir yemektir. Tarhanalı Bulgur Köftesi İçin Gereken Malzemeler
Üzerine Koymak İçin Gereken Malzemeler
Tarhanalı Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır? Tarhana ve ince bulguru bir kaba koyup karıştırdıktan sonra üzerine kaynamış suyu ekleyin, kapağını kapatın ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlendirdiğiniz tarhanalı bulgur karışımının üzerine yumurtayı kırın ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Daha sonra naneyi de ekleyerek iyice yoğurun. Eğer hamur yumuşak gelirse un ilave edin. Kıvamını tutturduğunuz köfte harcından ellerinizi ıslatarak küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri tepsiye koyarak hafifçe unlayın ve 20 dakika kadar dinlendirin. Köfteler dinlenirken, bir tencereye koyduğunuz 7-8 bardak suyu kaynatın. İçine tuz ve yağ eklediğiniz kaynar suya köfteleri atarak pişirin. Pişen köfteleri süzerek alın. Diğer tarafta, bir tavaya koyduğunuz yağa rendelenmiş domatesi ekleyin ve pişmeye bırakın. Sonra üzerine salçayı ekleyerek kavurun ve suyu ilave edin. Köfteleri sunum kabına alıp üzerine çırpılmış yoğurt ekleyin ve salçalı domates sosunu dökün. Taze nane ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |