Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı

Tavuk suyuna bulgur pilavı, sade olarak yapılan bulgur pilavına kıyasla daha lezzetlidir. Bulgur, en faydalı tahıllardan biridir ve sık sık tüketilmesi insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların haftada iki kez bulgur tüketmesi önerilmektedir. Bulgur, sadece pilav olarak değil, farklı şekillerde de tüketilebilir. Ancak en kolay tüketim şekli, pilav olarak hazırlanmasıdır.

Bulgur Pilavının Çeşitleri

Bulgur pilavı, bazı yörelerde içerisinde hiçbir sebze kullanılmadan, sadece tel şehriye eklenerek pişirilmektedir. Ancak bu pişirme şekli daha az tercih edilir. Ülkemizde en çok bol sebze ile yapılan bulgur pilavları tercih edilmektedir. Eğer bulgur pilavını tavuk suyu kullanarak pişirecekseniz, miktar itibariyle o gün tüketeceğiniz kadar pişirmeye özen gösterin.

Tavuk Suyunun Önemi

Günümüzde doğal tavuk bulmak zor olduğu için tavuk suyu, pilavın içerisinde bir gün beklerse tat ve koku olarak ağır bir hal alır ve ilk piştiğindeki lezzeti kaybeder. Bu nedenle tüketime yetecek kadar pişirilmesi daha isabetlidir. Bu arada tarifte haşlanmış nohut yerine haşlanmış yeşil mercimek de kullanabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık köy bulguru
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk suyuna bulgur pilavının yapımı oldukça basittir. Bulguru ayıkladıktan sonra birkaç su yıkayın ve suyunu süzün. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın ve pilav tenceresine alın. Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ekleyerek soteleyin. İçerisine biraz da tuz eklerseniz soğanlar daha hızlı pişer. Sivri biber ve kırmızı biberi de jülyen doğrayarak soğanların içine ekleyin. Bir süre kavurduktan sonra salçaları ilave edin ve süzülen bulgurla birlikte kavurun. Üzerine baharatlar ile tuzu ekleyin.

Tavuk suyunu ve bir miktar suyu kaynatın ve kavrulan bulgurun üzerine dökün, ardından haşlanmış nohutları ekleyin. Pilavı orta derecede ısıda pişirmeye başlayın. Bulgur pilavı pişerken tuzunu mutlaka kontrol edin. Pilavınız yaklaşık 15 dakika içinde pişmiş olur.

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavının Servisi

Tavuk suyuna bulgur pilavı hazır. Bulgur pilavını yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sade Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kastamonu Bulguru Faydaları Nelerdir?

Kastamonu Bulguru Faydaları Nelerdir?

İri Bulgur ile Yapılan Yemek Çeşitleri

İri Bulgur ile Yapılan Yemek Çeşitleri

Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri