Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Bulgur Pilavı

Erişteli Bulgur Pilavı, oldukça basit ve lezzetli bir yemektir. Aynı zamanda besleyicidir; bulgurun pirinçten daha besleyici olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Şimdi sizlerle erişteli bulgur pilavı tarifini paylaşacağım. Umarım denemeyenler de beğenir.

Erişteli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı erişte
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı sıcak su
Erişteli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulgur ve erişteler güzelce yıkanır ve suyu süzülür. Daha sonra pilav yapılacak olan tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur ve eriyene kadar beklenir. Daha sonra içerisine erişte konur ve kavrulur. Eriştelerin kavrulduğundan emin olunduktan sonra içerisine bulgur da eklenir ve beraber tekrar kavrulur. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve kısık ateşte suyun çekmesi beklenir. Suyunu çektikten sonra ateşten alınır ve dinlenmeye bırakılır. Suyunu çekmeden önce tuzu ilave etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bulgur, lif ve protein açısından zengin bir gıda maddesidir. Ayrıca B vitamini ve demir içerir. Bu yüzden bulgur tüketmek, sağlıklı bir diyet için oldukça faydalıdır. Erişteli bulgur pilavı, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek olarak sofralarınızda yer alabilir. Yanında yoğurt veya salata ile servis edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sehhare

23 Temmuz 2024 Salı

Eriştelerin kavrulurken yakılmaması gerektiğini nasıl anlarız? Ayrıca, bulgurun yeterince kavrulduğunu nasıl anlayabiliriz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sehhare, eriştelerin yakılmaması için kavrulurken renginin hafif kızıla dönüp dönmediğini kontrol edebilirsin. Erişteler altın sarısı bir renk aldığında ve hoş bir koku yayıldığında kavurma işleminin yeterli olduğunu anlayabilirsin. Bulgurun yeterince kavrulduğunu ise renginin koyulaşması ve bulgur tanelerinin birbirinden ayrılarak tane tane olmasından anlayabilirsin. Kısa bir tadım yaparak da kavrulma derecesini kontrol edebilirsin; yeterince kavrulduğunda daha yoğun ve lezzetli bir tat alacaksın.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni