Erişteli Bulgur Pilavı Erişteli Bulgur Pilavı, oldukça basit ve lezzetli bir yemektir. Aynı zamanda besleyicidir; bulgurun pirinçten daha besleyici olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Şimdi sizlerle erişteli bulgur pilavı tarifini paylaşacağım. Umarım denemeyenler de beğenir. Erişteli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Erişteli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle bulgur ve erişteler güzelce yıkanır ve suyu süzülür. Daha sonra pilav yapılacak olan tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur ve eriyene kadar beklenir. Daha sonra içerisine erişte konur ve kavrulur. Eriştelerin kavrulduğundan emin olunduktan sonra içerisine bulgur da eklenir ve beraber tekrar kavrulur. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve kısık ateşte suyun çekmesi beklenir. Suyunu çektikten sonra ateşten alınır ve dinlenmeye bırakılır. Suyunu çekmeden önce tuzu ilave etmeyi unutmayın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bulgur, lif ve protein açısından zengin bir gıda maddesidir. Ayrıca B vitamini ve demir içerir. Bu yüzden bulgur tüketmek, sağlıklı bir diyet için oldukça faydalıdır. Erişteli bulgur pilavı, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek olarak sofralarınızda yer alabilir. Yanında yoğurt veya salata ile servis edilebilir. |
Sehhare
23 Temmuz 2024 SalıEriştelerin kavrulurken yakılmaması gerektiğini nasıl anlarız? Ayrıca, bulgurun yeterince kavrulduğunu nasıl anlayabiliriz?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıSehhare, eriştelerin yakılmaması için kavrulurken renginin hafif kızıla dönüp dönmediğini kontrol edebilirsin. Erişteler altın sarısı bir renk aldığında ve hoş bir koku yayıldığında kavurma işleminin yeterli olduğunu anlayabilirsin. Bulgurun yeterince kavrulduğunu ise renginin koyulaşması ve bulgur tanelerinin birbirinden ayrılarak tane tane olmasından anlayabilirsin. Kısa bir tadım yaparak da kavrulma derecesini kontrol edebilirsin; yeterince kavrulduğunda daha yoğun ve lezzetli bir tat alacaksın.