Bulgur Köftesi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Yoğurtlu, ülkemizde bulgurun çeşitli yemekleri ve köfteleri yapılmaktadır. Besin değeri oldukça yüksek ve sağlıklı bir gıdadır. Pirinç gibi kalori ve şeker değeri yüksek değildir. Diyet yapanlar için bulgur, ana yemekler ve yoğurt ile gönül rahatlığı ile tüketilebilir.

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Malzemeleri

Hamuru İçin
  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 tane yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin
  • 1 kase dolusu süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Nasıl Yapılır?

Köfte yapımına ilk olarak köftelik bulguru sıcak su ve tuz ile ıslatarak başlayalım. Bulgurları ıslattıktan sonra 20-25 dakika kadar bekleyerek şişmelerini sağlayın. Daha sonra şişmiş olan bulgurların içine daha önce soyup yıkadığımız soğanları rendeleyin. Ardından yumurtanın beyazını, unu ve naneyi ekleyerek yoğurmaya başlayın. Köfteleri iyice yoğurduktan sonra cevizden biraz küçük lokmalar koparıp su yardımıyla yuvarlak toplar yapın. Yuvarlama işlemi bittikten sonra derin bir tencerenin içine su ve biraz tuz koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine hazırladığınız köfteleri ekleyerek yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Haşlanmış olan köfteleri bir süzgeç yardımıyla servis tabağına alın. Köftelerin ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Köfteler soğurken, yoğurtlu sosu hazırlayın. Derin bir karıştırma kabına yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine gezdirin. Küçük bir sos tavasında tereyağını eritip üzerine pul biber ekleyerek ocakta birkaç kez karıştırın ve yoğurtlu köftelerin üzerine dökün. Bulgur Köftesi Yoğurtlu hazır.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Bulgur köftesi yaparken, köftelerin dağılmaması için yoğurma işlemini yeterince uzun süre yapmaya dikkat edin. Ayrıca, köfteleri şekillendirirken ellerinizi ara ara su ile ıslatmanız, köftelerin daha düzgün ve kolay şekil almasını sağlayacaktır.

Yoğurtlu sos hazırlarken, yoğurdun pürüzsüz bir kıvam alması için çırpma teli kullanabilirsiniz. Sarımsağın aromasını artırmak için sarımsakları ezmeden önce biraz tuz ile ovalayabilirsiniz. Tereyağını eritip pul biber eklerken, dikkatli olun ve biberlerin yanmamasına özen gösterin.

Bulgur, yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indeksi sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca, bulgurun içerdiği B vitamini ve demir sayesinde enerji seviyenizi de artırabilirsiniz. Yoğurt ise probiyotik özellikleri ile sindirim sisteminizi destekler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bulgur Besin Değeri?

Bulgur Besin Değeri?

Haber Bülteni

Güncel

Bulgur Pilavı Tarifi Sade

Bulgur Pilavı Tarifi Sade

Güncel

Haşlama Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri