Köftelik Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Köftelik Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Köftelik Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, neredeyse herkesin severek tükettiği bir lezzettir. Pek çok yemeğin yanında servis edebileceğimiz bulgur pilavı, aynı zamanda tek başına da bir ana yemek olarak sunulabilir. Tereyağlı veya şehriyeli bulgur pilavını kuru fasulye veya nohut gibi yemeklerin yanında tüketebileceğimiz gibi, domatesli veya etli bir bulgur pilavını da turşu ve ayran eşliğinde ana yemek olarak yiyebiliriz. Bulgur ile yapılan birçok yemek vardır; kısır, içli köfte, çiğ köfte gibi lezzetlerde de bulguru sıkça tüketmekteyiz. Bulgur, irili ufaklı üç ayrı çeşide ayrılmaktadır. En ince olanı köftelik bulgur, düğürcük dediğimiz bir türü ve iri pilavlık olanı bulunur. Bulgur pilavı illa ki iri bulgurdan yapılacak diye bir şart yoktur. İsterseniz ince köftelik bulgurdan da pilav yapabilirsiniz. Şimdi, paylaştığım tarifle köftelik bulgur pilavını nasıl yapabileceğinizi görelim.

Köftelik Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 100 gram kıyma
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet kırmızı, 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dileğinize göre kimyon ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 2 su bardağı su

Köftelik Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle küp küp doğradığımız kuru soğanı pilav yapacağımız tavaya alıp üzerine sıvı yağı ekliyoruz. Soğanları yağ ile kavuruyoruz. Ardından ince ince doğradığımız biberleri ekleyip kıymayı ilave ediyoruz. Kıyma iyice sulanıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra salçayı, pul biberi, karabiberi ve kimyonu ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak da kabuklarını soyduğumuz domatesleri ince ince doğrayıp ilave ediyoruz. Bir müddet daha kavurduğumuz harca tuz atıp yıkadığımız bulguru ekleyip karıştırıyoruz. Mümkünse pilava sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişen pilavı ocaktan indirip 10 dakika dinlendiriyoruz. Pişirdiğimiz köftelik bulgur pilavını turşu, salata ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bulgur, lif açısından zengin olup, sindirimi kolay olan bir besindir. Ayrıca B vitamini, demir ve magnezyum gibi önemli mineraller açısından da zengindir. Köftelik bulgur pilavı, sağlıklı ve besleyici bir yemek olarak sofralarınızda yerini alabilir. Bu tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz tarifinize çeşitli sebzeler ekleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sulu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Domatesli Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Domatesli Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri