Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Zerdeçallı bulgur pilavı, pilav, Türk mutfağında hemen her akşam yemeğinde yapılan bir yiyecektir. Pişirilen her yemeğin tamamlayıcısı niteliğindedir. Çok sevildiği için olsa gerek onlarca çeşidi hazırlanmaktadır. Zerdeçallı bulgur pilavı sofranıza renk ve lezzet katması için mutlaka denemelisiniz. Çok lezzetli olduğu için herkes pilavı çok beğenecek ve afiyetle yiyecektir.

Özellikle diyet yapan kişilerin ekmek yerine veya pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketmeleri önerilmektedir. Bulgur pilavı tok tutan ve kalori olarak diğer pilav çeşitlerine göre daha az kalori içeren bir besin çeşididir. Lif oranı yüksek olan bulgur pilavı yağ oranına dikkat edilerek tüketildiği sürece hiç kilo aldırmamaktadır. Yüz gram bulgur pilavında yaklaşık 160 kalorilik besin değeri bulunmaktadır. Bul pilavı oldukça lezzetli, nefis ve besleyici bir yemektir. Özellikle et yemekleri ile servise sunulan bu lezzet salçalı, sade, sebzeli ve zerdeçallı bulgur pilavı olarak birçok çeşidi ile Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Buğdayın kaynatılıp değirmende öğütülmesi sonucu elde edilen ve en doğal besinlerden olan bulgur ile yapılan pilav çocuklar içinde oldukça yararlı ve besleyici özelliktedir. Bulgur pilavı genellikle Anadolu yemekleri arasında yer almaktadır.

Zerdeçallı bulgur pilavı nasıl yapılır?
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3,5 su bardağı su
Zerdeçallı bulgur pilavı nasıl yapılır?

İlk önce pilav yapacağımız tencere içerisine tereyağını ilave edip ocak üzerinde orta ateşte tereyağını eritin. Diğer taraftan bulguru yıkayıp iyice süzün. Tereyağı eridikten sonra yıkanan bulgurları üzerine ekleyip bir süre karıştırarak kavurun. Daha sonra zerdeçal ve tuzunu ilave edip tekrar kavurduktan sonra 3,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Pilav kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısın. Suyunu çekene kadar kapağını açmadan pişirin. Pilavın üzeri göz göz olunca ve suyu bitince altını tamamen kapatın. 10 veya 20 dakika demlemeye bırakın. Nefis ve harika zerdeçallı bulgur pilavınıtüm aileniz ve sevdikleriniz ile afiyetle yiyebilirsiniz.

Zerdeçallı Bulgur Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgur Aşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Bulgur Aşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Bulgur Faydaları Nelerdir?

Bulgur Faydaları Nelerdir?

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kara Bulgur Diyeti Listesi

Kara Bulgur Diyeti Listesi

Salçasız Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçasız Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kastamonu Bulguru Faydaları Nelerdir?

Kastamonu Bulguru Faydaları Nelerdir?

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Kaç Kalori?

Bulgur Kaç Kalori?

Sütlü Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6