Şalgam Sulu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Şalgam Sulu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam sulu bulgur salatası; oldukça farklı ve lezzetli olan bu salata tarifini çok beğeneceksiniz. En zevkli ve göz alıcı tarifi bulgurun şalgam suyuyla kaynayıp o pembemsi rengini almasıdır. Ayrıca şalgamın bulgura verdiği acımsı ekşimsi tadı da tartışılamaz bir lezzettir.

Şalgam hem yaprakları hem de kökleri sebze olarak yenilen turpgillerden bir bitki çeşididir. Bu bitki genel olarak Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesinde üretilmektedir. Özellikle Osmaniye, Mersin ve Adana bölgesinde bir içecek olarak üretilir ve tüketilmektedir.

Doymamış yağ oranı zengin, toplam yağ oranı düşük olduğundan, sağlıklı beslenme programında yer almaktadır. Bulgur kolesterol içermemektedir. Folik asit açısından zengin olduğundan, çocukların ve hamile kadınların beslenmesinde yer almalıdır. Öz ve kepek bölümünün içeriğinde magnezyum, çinko, krom, diyet posası, fenoller, fitatlar, selenyum ve B12 dışındaki B vitaminlerini bulundurmaktadır. Şimdi şalgam sulu bulgur salatası için gerekli malzemelere bir göz atalım;

Şalgam sulu bulgur salatası tarifi için gerekli malzemeler
  • 4,5 su bardağı şalgam suyu (Acılı veya acısız isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dere otu
  • 1 su bardağı mısır tanesi
  • 1 kâse kornişon turşu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
Şalgam sulu bulgur salatası tarifi nasıl yapılır?

İlk önce şalgam suyunu bir tencere içerisine koyarak ocak üzerinde orta ateşte kaynamaya bırakın. Şalgam suyu kaynamaya başlayınca içerisine iyice yıkayıp, süzdüğümüz pilavlık bulguru ilave edin ve suyunu çekmesi için kısık ateşte pişirin. Bulgurun pişmesini beklerken diğer taraftan taze soğanları, maydanozu, dereotunu temizleyip, ayıklayıp bol su ile yıkayın. Yıkayıp, süzdükten sonra tüm yeşillikleri ince ince kıyın. Daha sonra kornişon turşuları küçük küçük doğrayın ve bütün bu malzemeleri bir kenarda bekletin. Bu arada kaynamış ve pişmiş olan bulgurları ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Bulgurlar soğuduktan sonra geniş bir kâsenin içerisine alın. Daha sonra ince ince kıydığımız tüm yeşil malzemeleri bulgurun üzerine ekleyerek, karıştırın. En son olarak limon suyunu ve tuzu damak tadınıza göre ayarlayarak karıştırın. Bu nefis, harika lezzeti şalgam sulu bulgur salatasını tüm sevdikleriniz ve aileniz ile afiyetle yiyebilirsiniz.

Şalgam Sulu Bulgur Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Değişik Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bulgur Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kırmızı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6