Beyaz Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Beyaz Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Bulgur Pilavı

Beyaz bulgur pilavı, orta bulgur ile yapılan bir pilav türüdür. Bulgur pilavının birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler arasında sebzeli bulgur pilavı, şehriyeli bulgur pilavı, salçalı bulgur pilavı, etli bulgur pilavı, tavuklu bulgur pilavı, sade bulgur pilavı ve tereyağlı bulgur pilavı bulunmaktadır. Seçim, damak tadına göre yapılır. Bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi ayarı zor tutulan bir pilav türüdür. Kolay yapılmasına rağmen tadı oldukça lezzetlidir. Ana yemeklerin yanında tercih edilmesi gereken bir pilav türüdür. Özellikle patlıcan tava ile servis edildiğinde tadına doyum olmaz. Malzemeleri maddi yönden çok olmadığı için herkesin tercih edebileceği bir pilav türüdür. Bulgur pilavı isteğe göre arpa şehriyeli, tel şehriyeli veya hiç şehriye konulmadan yapılabilir. Bu, kişinin damak tadına kalmış bir seçenektir. Beyaz bulgur pilavı yapılırken şehriye ve salça kullanılmaz. Sade bir şekilde yapılır ki beyaz rengini alabilsin.

Beyaz Bulgur Pilavı İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı orta bulgur
  • Yarım yemek kaşığı tuzlu tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 çay bardağı sıcak su
  • 1 tane et bulyon (isteğe göre)

Beyaz Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ pembeleşene kadar ısıtılır. Isıtılan yağa orta bulgur eklenir ve 5-6 dakika kavrulur. Daha sonra içine et bulyon ve tuz eklenip karıştırılır. Sıcak su eklenir ve suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve yerinde hiç oynatılmadan 10 dakika dinlenmesi için bekletilir. Bekletilen her pilav her zaman daha güzel olur. Bekleme süresi bittikten sonra istenilen ana yemekle beraber servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni