Haşhaşlı Bulgur PilavıHaşhaşlı Bulgur Pilavı, Ege bölgesine özgü bir yemek olmasına rağmen, günümüzde Türk mutfağının geniş bir yelpazesinde yer bulmuştur. Haşhaş ve bulgurun eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu lezzetli yemek, yüksek besin değeri içermektedir. Diyet yapan bireyler için haşhaşın ve bulgur pilavının içerdiği yağ miktarı nedeniyle pek tavsiye edilmeyen bu yemek, çocuklar için oldukça besleyici bir seçenektir. Yapımı oldukça kolay olan bu pilavın tarifine aşağıda yer verilmiştir.Haşhaşlı Bulgur Pilavıİçin Gerekli Malzemeler
Haşhaşlı Bulgur PilavıNasıl Yapılır?Haşhaşlı bulgur pilavı, diğer bulgur pilavlarından farklı olarak, öncelikle pilav tenceresine sıcak su eklenerek yapılır. Sıcak suyun üzerine tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır ve yıkanmış bulgurlar da tencereye eklenir. Bulgurlar yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirilir. Pişmeye beş dakika kala üzerine haşhaş ve isteğe bağlı olarak dövülmüş fındık eklenir. Son olarak, zeytinyağı tencereye eklenir ve pilav yaklaşık on dakika demlenmeye bırakılır. Pilav, sıcak bir şekilde servis edilir. Ekstra BilgilerHaşhaşlı Bulgur Pilavı, sağlıklı ve besleyici içeriği ile dengeli bir öğün sunar. Haşhaş, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından zengindir ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bulgur ise, lif, protein ve çeşitli vitaminler açısından zengin bir tahıldır. Bu nedenle,Haşhaşlı Bulgur Pilavı, çocuklar ve yetişkinler için ideal bir besin kaynağıdır.Bu pilavın yapımında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, kullanılan haşhaşın taze ve kaliteli olmasıdır. Taze haşhaş, yemeğin lezzetini artırırken besin değerini de korur. Afiyet olsun! |
Haşhaşlı bulgur pilavının yağ miktarı nedeniyle diyet yapanlar için pek tavsiye edilmediğinden bahsedilmiş ama bu yağ miktarı azaltılarak daha hafif bir şekilde yapılabilir mi?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Ermiye,
Evet, haşhaşlı bulgur pilavının yağ miktarını azaltarak daha hafif bir şekilde hazırlamak mümkün. Tariflerde genellikle yağ miktarını kendi damak zevkinize ve diyetinizin gereksinimlerine göre ayarlayabilirsiniz. Örneğin, pilavı hazırlarken kullanılan yağ miktarını yarıya indirebilir veya daha sağlıklı bir seçenek olarak zeytinyağı tercih edebilirsiniz. Böylece, hem lezzetinden ödün vermemiş olursunuz hem de daha düşük kalorili bir yemek elde edersiniz. Afiyet olsun!