Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı bulgur pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran bir tariftir. Bu önemli özelliklerinin yanı sıra muhteşem lezzeti nedeniyle de tercih edilen pilav tarifleri arasında yer almaktadır. İster ana yemek olarak tek başına bir öğünü kurtarabilen ıspanaklı bulgur pilavını, isterseniz diğer yemeklerinizin yanına yardımcı yemek olarak hazırlayıp sevdiklerinize leziz bir pilav şöleni sunabilirsiniz.

Ispanaklı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet iri boy domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Ispanaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Ispanaklı bulgur pilavı hazırlamaya ilk olarak 1 kg ıspanağı temizleyip ince ince doğradıktan sonra sirkeli suyun içine alarak 1 saat kadar bekleterek başlayalım. Ardından verilen sürenin sonunda ıspanakları sirkeli suyun içinden alarak bol su altında birkaç kez yıkadıktan sonra süzülmesi için bir süzgecin içine alarak beklemeye bırakalım.

Bu esnada pilav tenceremizi ocağa koyarak içine 2 çorba kaşığı tereyağımızı ilave edip yağın erimesini sağlayalım. Yağ eridikten sonra üzerine kabukları soyularak ince yemeklik doğranmış 1 adet kuru soğanı ekleyerek soğanlar renk değiştirip pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 2-3 adet yeşil biberin saplarını ve çekirdeklerini temizleyerek ufak ufak doğrayarak ekleyelim. Ardından 1 adet domatesin kabuklarını soyduktan sonra yemeklik doğrayıp kavrulmakta olan soğan ve biberlerin üzerine ilave ederek domatesler diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.

Domatesler bıraktıkları suyu hafifçe çektikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edip salçaların kokuları çıkıncaya kadar ezerek kavuralım. Pilav harcımızın üzerine süzülmeye bıraktığımız ıspanakları ilave edip ıspanaklar suyunu bırakıncaya kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edelim.

Ardından istediğimiz kıvama gelen ıspanakların üzerine 1 su bardağı yıkanmış bulguru, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra pilav tenceremizin kapağını kapatarak ıspanakların suyu ile pilavımızı pişmeye bırakalım. Ispanaklı bulgur pilavımızı 10 dakika kadar pişirdikten sonra şayet gerekiyorsa üzerine bir veya yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edelim. Pilavımızın pişip pişmediğini kontrol ederek tencereyi ocaktan alalım.

Hazır hale gelen ıspanaklı bulgur pilavının üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatarak yaklaşık 10 dakika kadar beklettikten sonra sıcak sıcak servis tabaklarına alalım. Üzerine kırmızı pul biber ve karabiber serpiştirerek ayran veya yoğurt eşliğinde servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Saruca

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Ispanaklı bulgur pilavı yaparken ıspanakları sirkeli suya yatırmanın amacı nedir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Saruca, ıspanakları sirkeli suya yatırmanın amacı, yaprakların üzerindeki toprak, kir ve olası böcekleri temizlemektir. Sirke, ayrıca zararlı mikroorganizmaları yok etmeye yardımcı olur, böylece daha hijyenik ve sağlıklı bir yemek hazırlamış olursunuz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni