Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Bulgur Pilavı

Bulgur, lif oranı oldukça yüksek ve protein bakımından zengin olan bir tahıldır. Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur, özellikle çocuklar tarafından tüketilmesi gereken oldukça faydalı bir besindir. Dolayısıyla, bulgur pilavı hem doyurucu hem de herkes tarafından severek yenilen bir yemek çeşididir. Bulgur pilavının kalp ve damar sağlığı açısından büyük önem taşıyan zeytinyağı ile yapılması, pilava ayrı bir lezzet katmaktadır. Yemek tarifi listenizde bulunması gereken zeytinyağlı bulgur pilavı, konuklarınıza da ikram edebileceğiniz harika bir lezzettir.

Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane
Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tenceremizi ocağa koyalım ve altını açalım. Tenceremizin içerisine iki yemek kaşığı zeytinyağını ilave ettikten sonra, ince ince doğramış olduğumuz soğanları ve biberleri ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar kavrulurken bir yandan da domatesleri rendeleyelim ve tenceremizin içerisine ilave ederek karıştıralım. Salçamızı da ilave ettikten sonra, bol su ile yıkadığımız bulgurları da tenceremize katarak kavuralım. Son olarak, pilavımızın suyunu, tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavımız piştikten sonra 10 dakika dinlendirip servis yapalım.

Ekstra Bilgiler

Zeytinyağlı bulgur pilavını daha da zenginleştirmek için içerisine çeşitli sebzeler, örneğin havuç ve bezelye ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pilavın yanında yoğurt veya cacık gibi ferahlatıcı yan lezzetlerle servis ederek yemek deneyimini daha da keyifli hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Feray

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Bulgur pilavı yaparken soğanları pembeleştirme aşamasında tencerenin altını kısık ateşe mi almalıyım, yoksa normal ateşte mi kavurmaya devam etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Feray,

Soğanları pembeleştirme aşamasında tencerenin altını orta ateşte tutmanız genellikle daha iyi sonuç verir. Çok yüksek ateşte soğanlar hızlı bir şekilde yanabilir ve istenilen tat ve rengi elde edemeyebilirsiniz. Orta ateş, soğanların yavaşça karamelize olmasını ve lezzetlerinin ortaya çıkmasını sağlar. Böylece bulgur pilavınız daha lezzetli olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bulgur Pilavı Tarifi Sade

Bulgur Pilavı Tarifi Sade

Haber Bülteni

Güncel

Et Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Et Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri