Oktay Usta Bulgur Pilavının Faydaları Oktay Usta'nın bulgur pilavı birçok sağlık faydası sunmaktadır:
Bulgurun içerisinde çinko, krom, magnezyum, selenyum, B12, B1 vitamini, folik asit ve fosfor bulunur. Lif açısından zengindir. Oktay Usta Bulgur Pilavı Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle bulgur yıkanmalı ve suyu süzülmelidir. Daha sonra tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Kavrulan salçanın üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Daha sonra sıcak suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 15 dakika dinlenmesi için bekliyoruz. Ekstra Bilgiler Bulgur pilavı, mide problemi olan kişilerde ağrı, yanma, ekşime yapabilir. Bazı kişilerde aşırı gaz oluşumuna sebep olabilir. Ancak, dengeli bir şekilde tüketildiğinde sağlıklı bir besin kaynağıdır. Afiyet olsun. |