Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Oktay Usta Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Bulgur Pilavının Faydaları

Oktay Usta'nın bulgur pilavı birçok sağlık faydası sunmaktadır:

  • Ekonomiktir.
  • Kolesterolü kontrol altına alır.
  • Enerji verir.
  • Vücut direncini artırır.
  • Sinir ve sindirim sistemine iyi gelir.
  • Kabızlığı önler ve bağırsak kanserinden korur.
  • Zekâ gelişimini sağlar, şeker hastalarında şekeri dengeler.
  • Kana geç karışması nedeniyle kilo verdirir.
  • Beyin kanaması ve kalp krizi riskini önler.
  • Safra taşına engel olur.
  • Saç ve cilt için faydalıdır.

Bulgurun içerisinde çinko, krom, magnezyum, selenyum, B12, B1 vitamini, folik asit ve fosfor bulunur. Lif açısından zengindir.

Oktay Usta Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • Üç yemek kaşığı tereyağı,
  • İki su bardağı bulgur,
  • Dört su bardağı sıcak su,
  • Tuz,
  • Bir yemek kaşığı salça,

Oktay Usta Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulgur yıkanmalı ve suyu süzülmelidir. Daha sonra tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Kavrulan salçanın üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Daha sonra sıcak suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 15 dakika dinlenmesi için bekliyoruz.

Ekstra Bilgiler

Bulgur pilavı, mide problemi olan kişilerde ağrı, yanma, ekşime yapabilir. Bazı kişilerde aşırı gaz oluşumuna sebep olabilir. Ancak, dengeli bir şekilde tüketildiğinde sağlıklı bir besin kaynağıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ekşili Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri