Patatesli Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Patatesli Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Çorbası

Patatesli bulgur çorbası, doyurucu, besleyici ve ağızda mükemmel bir tat bırakan bir çorba tarifidir. Diğer çorba tariflerinin yanı sıra, içinde bulunan patates ve bulgur çorbaya hem lezzet hem de doyurucu özellik kazandırır. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra, yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Sofralarınıza farklı ve kıvamı ile yemeye doyamayacağınız bir tarif sunan patatesli bulgur çorbasının yapılışını birlikte inceleyelim:

Patatesli Bulgur Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir miktar et suyu veya ılık su
  • 2 çorba kaşığı un
  • Bir tutam tuz
  • Bir miktar pul biber

Patatesli Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye tereyağını koyarak iyice eritin. Daha sonra içine ince doğranmış kuru soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar karıştırın. Ardından domates ve biber salçasını ekleyerek iyice karıştırın. Unu da ekleyerek bir tur karıştırdıktan sonra, tencerenin yarısına kadar ılık su veya et suyu ekleyin. Soyup ince doğradığınız patatesleri ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamak üzere olan çorbanın içine soyup ezdiğiniz sarımsakları ekleyerek kapağını kapatın ve ocağın altını kısın. Çorba kaynamaya başlayınca tuz ve pul biberi ekleyin ve yaklaşık yirmi dakika boyunca kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler yumuşayıp kaynadığında, patatesli bulgur çorbanız servise hazırdır. İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek görselliğini artırabilir ve iştahları kabartan bir tat elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni