Pazılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pazılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pazılı Bulgur Pilavı; Pazı ıspanağa çok benzeyen bir sebzedir. Kış aylarının bütün sebzeleri gibi pazıyı da pazar tezgâhlarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Sağlık açısından oldukça faydalı olan pazıyı yemek olarak pişirilebilir, salataya ekleyebilir ve hatta ıspanak gibi yoğurtlayıpta yiyebilirsiniz. Sağlık açısından bilhassa koruma kalkanı gibi olan pazının bizlerde bugün bulgur pilavı tarifini vereceğiz. Son olarak şunu ekleyelim 100 gr pazı yaklaşık 19 kaloridir. Dilerseniz pazılı bulgur pilavı tarifime başlayayım. Kolay gelsin.

Pazılı Bulgur Pilavı Malzemeleri
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 8-10 yaprak pazı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber (Tatlı olsun)
  • 2 adet orta boy domates (Veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
  • 4,5 su bardağı sıcak su (Varsa tavuk ya da et suyu)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
Pazılı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
  • İlk olarak bulguru bol suyla yıkayıp süzülmesi için bir kenarda bekletin. Daha sonra soğanı yemeklik incecik doğrayın ve sarımsakları pirinç tanesi ebatında doğrayın. Sivri biberlerin ise saplarını kesip tohumlu kısımlarını çıkarın ve incecik yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı gibi (Yani küp küp) doğrayın.
  • Bunlardan sonra pazı yapraklarını isterseniz saplarıyla beraber isterseniz de sadece yaprak kısmını yıkayıp ince ince kıyın. Üzerinden bıçakla tekrar geçip iyice inceltin.
  • Ardından zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alıp orta harlı ateşin üzerine koyun ve hafifçe kızdırın. Soğan ve sarımsağı bu yağa ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun. Daha sonra biberleri, domatesi (Veya salçayı) ve pazıyı ekleyip 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz bulguru, tuz ve pul biberi ilave edip güzelce karıştırın. En son olarak sıcak suyu da ilave edip tekrar karıştırın. Suyu kaynayıncaya kadar orta harlı ateşte pişirin. Su kaynadığında ise altını kısarak, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Artık suyunu tamamıyla çekince ocaktan alın. Dinlendirin ve karıştırarak servis edin.
Afiyet olsun.

Pazılı Bulgur Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Nasıl Yapılır?

Bulgur Nasıl Yapılır?

Çiğ Köftelik Bulgur Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çiğ Köftelik Bulgur Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İri Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İri Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilavlık Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Pilavlık Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köftelik Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Köftelik Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Kaç Kalori?

Bulgur Kaç Kalori?

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kastamonu Bulguru Faydaları Nelerdir?

Kastamonu Bulguru Faydaları Nelerdir?

Bulgur Kalori 1 Su Bardağı Bulgur Besin Değerleri

Bulgur Kalori 1 Su Bardağı Bulgur Besin Değerleri

Diş Bulguru Tarifi ve Malzemeleri

Diş Bulguru Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6