Tavuklu Bulgur Köftesi, oldukça besleyici ve bir o kadar da lezzetli bir yemektir. Yapılışı basit olduğu için özellikle çalışan hanımlara büyük avantaj sağlar. Bulgur, içeriğindeki besleyici maddeler sayesinde hem doyurucu hem de çok lezzetli bir besin maddesidir. Tavuk, çocuklar tarafından en sık tercih edilen başlıca besin ögesidir. Sağlık için çok faydalı olan tavuk ve bulgur bir araya gelerek hazırlanan küçük köfteleri isterseniz haşlayıp, isterseniz kızartarak tüketebilirsiniz. Çocuklar en çok tavuklu bulgur köftesini kızarmış olarak tercih etmektedir. Ancak kızartmak biraz kalorili olduğu için haşlamayı tercih etmek daha mantıklıdır. Tavuklu bulgur köftesini çocuğunuzun okul kermesinde, hanımlar altın günlerinde ya da toplantılarında gelen misafirlerine ikram edebilirler. Ayrıca tavuklu bulgur köftesi kolayca hazırlandığı için haber vermeden beş çayına gelen arkadaşlarınıza sunabileceğiniz en lezzetli ikramlardan biridir. Eğer tavuk sevmeyen tanıdıklarınız varsa, bu köfte sayesinde onlara haberleri olmadan tavuk yemelerini sağlayabilirsiniz. Tavuklu Bulgur Köftesi İçin Malzemeler
Haşlamak İçin
Üzeri İçin
Tavuklu Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır? Kapağı olan bir yoğurma kabının içerisine ince köftelik bulguru alın. Ardından üzerine kaynamış sıcak su dökün ve kabın kapağını kapatın. Bulgurlar yaklaşık yarım saat bekleyip yumuşadıktan sonra üzerine tavuk kıymasını, irmiği, domates salçasını, yumurtaları, unu, kırmızı pul biberi, karabiberi ve yeterli tuzu ekleyin. Karışımı 5 dakika kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Bu arada bir tencereye suyu koyun, içine tavuk bulyonları ve sıvı yağı ekleyip kaynatın. Su kaynadıktan sonra hazırlanan köfteleri içine atıp pişirin. Köfteleri ocaktan alıp süzgeçten suyunu süzün. Sosu için bir tavaya tereyağını koyun, salçasını kavurduktan sonra rendelenmiş domates, nane ve tuzunu ekleyin ve pişirin. Daha sonra köftelerin üzerine gezdirin. Tavuklu bulgur köftesini servis tabağına alın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapın. Afiyet olsun. |
Soysal
13 Temmuz 2024 CumartesiTavuklu bulgur köftesini haşlamak yerine kızartmak çocuklarımın daha çok hoşuna gidebilir mi? Kızartmanın kalorisi konusunda endişeleniyorum ama lezzeti fark eder mi?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Soysal,
Çocukların damak tadına hitap etmek bazen zor olabilir. Tavuklu bulgur köftesini kızartmak, haşlamaya göre daha çıtır bir doku ve farklı bir lezzet sunabilir. Bu nedenle çocukların daha çok hoşuna gidebilir. Ancak, kızartma işlemi köftelerin kalorisini artırır ve daha yağlı hale getirir. Eğer kalori konusunda endişeleriniz varsa, köfteleri fırında az yağ ile pişirmeyi düşünebilirsiniz. Böylece hem lezzetli hem de daha sağlıklı bir alternatif yaratabilirsiniz. Denemek için küçük bir miktar yaparak çocuklarınıza tattırabilirsiniz; belki de bu yöntemle herkesin memnun kalacağı bir çözüm bulabilirsiniz.