bulgur.gen.tr
bulgur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu köfte gibi köfteli yemeklerde pirinç yerine ince bulgur tercih edilir. İnce bulgur ile yapılan tariflere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

İçli köfte için gerekli malzemeler

Dışı için

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • Karabiber, tuz ve kimyon

İçi için

  • 500 gr kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Toz biber, kimyon, karabiber, tuz
  • Çekilmiş ceviz

Kızartmak için

  • Yeteri kadar sıvı yağ

İçli köfte yapılışı

İçli köfte için ilk olarak iç harç hazırlanır. Kuru soğanın kabukları soyularak ince ince yemeklik doğranır. Tavaya bir miktar sıvı yağ eklenerek kızdırılır. Kızan yağda doğranan soğanlar kavrulur. Soğan kavrulduktan sonra kıyma ilave edilir ve bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kıymadan sonra çekilmiş ceviz ilave edilir, bir iki dakika sonra ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve toz biber eklenip karıştırılarak ocağın altı kapatılır.

Çukur bir kabın içine irmik ve bulgur koyulup, üzerine sıcak su ilave edilir. Kabın ağzı kapatılarak 10 dakika beklenir. Eğer bekleme süresi tamamlandığında çok koyu bir kıvam oluşmuşsa bir miktar daha sıcak su eklenebilir. 10 dakika sonra dış için gerekli olan tüm malzemeler eklenerek iyice yoğrulur. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde şekil verilir. Mümkün olduğunca ince olacak şekilde oyulur. Oyulan köftelerin içine yeteri kadar iç harç eklenip birleştirilir. Birleştirme anında el su ile ıslatılabilir. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Tavaya sıvıyağ eklenip kızdırılır. Kızan yağda hazırlanan köfteler arkalı önlü eşit şekilde kızartılıp, sıcak olacak şekilde servise sunulur. Afiyet olsun.

Kısır tarifi için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tane limon suyu
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 7 dal marul
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Pul biber ve tuz

Kısır hazırlanışı

İnce bulgur derin bir kabın içine alınarak üzerine 2,5 su bardağı sıcak su eklenir.

İnce Bulgur Tarifleri

Kabın ağzı kapatılarak bulgurun şişmesi beklenir. Bulgur kıvama ulaşınca biber salçası, domates salçası, ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan ve marul ilave edilir. Son olarak tuz, limon suyu, kırmızı biber ve sıvıyağ da eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Kısır servis için hazır afiyet olsun.

Paşa topu için gerekli malzemeler

Köftesi için

  • 300 gr kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı ince bulgur
  • 1 tane yumurta akı
  • Karabiber, tuz
  • 1 çorba kaşığı un

Yemek için

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Paşa topu hazırlanışı

Köfte için verilen malzemeler un haricinde karıştırma kabına alınır. Homojen bir şekilde malzemeler bir biri ile bağdaşana kadar yoğrulur. Yoğrulan köfte yarım saat kadar dinlendirilir. Geniş bir tepsinin içine un serpilir ve hazırlanan köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanıp unlu tepsiye atılır. Tepsi devamlı sallanarak köftelerin una bulanması sağlanır. Kuru soğanın kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Uygun bir tencereye sıvıyağ eklenip doğranan soğanlar sıvıyağda kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine salça ilave edilip karıştırılır. Patates soyularak küp küp köftelere uygun şekilde doğranıp soğanların üzerine eklenir. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su eklenip tencerenin kapağı kapatılır. İyice kaynadıktan sonra hazırlanan köfteler tencereye ilave edilir. İsteğe bağlı olarak tuz ve baharat ilave edilir. Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 14:57:56

İnce Bulgur Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İnce Bulgur Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Salçalı Bulgur Köftesi

Salçalı Bulgur Köftesi, buğday tohumunun öğütülmesiyle elde edilen bulgur ile salça eşliğinde yapılan bir köfte türüdür. Oldukça doyurucu etkiye sahip salçalı bulgur köftesi içerisindeki besin değerleriyle de ön plandadır. Türkiye...

Pirinçli Bulgur Pilavı

Pirinçli Bulgur Pilavı; Arkadaşlar bulgur pilavı Türk mutfağının neredeyse başı gibidir. Bütün salçalı yemeklerin yanına, sebze yemeklerinin yanına hatta hiçbir şey olmasa bile bulgur pilavını yanına bir salatayla bile akşam yemeğ...

Semizotlu Bulgur Pilavı

Semizotlu Bulgur Pilavı; Bulgur pilavı protein açısından zengin olduğu gibi lezzet olarakta harikadır. Pirinç pilavından da daha sağlıklı olduğu, uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Yine pirinç pilavının tekrar ısıtılıp yenmesi za...

Bulgur Yemekleri

Bulgur Yemekleri, Bulgur; Buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu yiyeceği olup tahıl grubundan sayılmakta ve beslenme piramidinin tabanında yer almaktadır. Bulgur önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Orta Asya dan gel...

Bulgur Pilavı Domatesli

Bulgur pilavı domatesli, Bulgurun doyurucu ve lezzetli olmasının yanında çok farklı tariflerle pilavı yapılmaktadır. Küçükken bulgur pilavı yemek istemezdik. Şimdilerde bulgur ile yapılan her şey çok faydalı ve güzel olduğunu düşü...

Narlı Bulgur Salatası

Narlı Bulgur Salatası, içerdiği besin maddelerinin değeriyle sağlığa faydalı olan meyve türü nar ile bulgurdan yapılan bir çeşit salatadır. Tek başına doyurucu özelliğe sahip bir salata türüdür. Nar rengiyle bulgur içerisinde hoş...

Tarhanalı Bulgur Köftesi

Tarhanalı bulgur köftesi, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Vejetaryan kişilerin de yiyebileceği bu yemek uygulaması kolay oluşu ve içinde bulunan tarhana, yoğurt, yumurta gibi malzemeler ile çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilec...

Patatesli Bulgur Pilavı

Patatesli bulgur pilavı, Patates bütün yıl ülkemizde ve dünyada her ay hasat edilebilen bir bitkidir. Patates önemli miktarda besin ve bitkisel ürün içermektedir.  Genellikle sağlık açısından çok faydalı ve güvenli tüketilebilecek...

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Bulgur Pilavı, lezzetlidir ve yapması da çok kolaydır. Bulgur pilavı denince akla belki hemen soğanlı, domatesli bulgur pilavı gelir, ama şehriye ile de çok güzel, hafif ve lezzetli oluyor. Bu tarifte arpa şehriye kullan...

Kuzu Etli Bulgur Pilavı

Kuzu etli bulgur pilavı, muhteşem tadı ve kıvamıyla ağızlar da enfes bir tat bırakan herkesin severek yiyeceği bir pilav tarifidir. Bulgur pilavının kuzu eti ile buluşması ile ortaya çıkan bu mükemmel lezzette ki tarif yapımı ile...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bulgur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018