İnce Bulgur Tarifleri ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

İnce Bulgur Tarifleri ve Malzemeleri

İnce bulgur, daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercih edilmektedir. Özellikle sulu köfte gibi köfteli yemeklerde pirinç yerine ince bulgur tercih edilir. İnce bulgur ile yapılan tariflere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Dışı İçin

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • Karabiber, tuz ve kimyon

İçi İçin

  • 500 gr kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Toz biber, kimyon, karabiber, tuz
  • Çekilmiş ceviz

Kızartmak İçin

  • Yeteri kadar sıvı yağ

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İçli köfte için ilk olarak iç harç hazırlanır. Kuru soğanın kabukları soyularak ince ince yemeklik doğranır. Tavaya bir miktar sıvı yağ eklenerek kızdırılır. Kızan yağda doğranan soğanlar kavrulur. Soğan kavrulduktan sonra kıyma ilave edilir ve bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kıymadan sonra çekilmiş ceviz ilave edilir, bir iki dakika sonra ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve toz biber eklenip karıştırılarak ocağın altı kapatılır.

Çukur bir kabın içine irmik ve bulgur koyulup, üzerine sıcak su ilave edilir. Kabın ağzı kapatılarak 10 dakika beklenir. Eğer bekleme süresi tamamlandığında çok koyu bir kıvam oluşmuşsa bir miktar daha sıcak su eklenebilir. 10 dakika sonra dışı için gerekli olan tüm malzemeler eklenerek iyice yoğrulur. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde şekil verilir. Mümkün olduğunca ince olacak şekilde oyulur. Oyulan köftelerin içine yeteri kadar iç harç eklenip birleştirilir. Birleştirme anında el su ile ıslatılabilir. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Tavaya sıvıyağ eklenip kızdırılır. Kızan yağda hazırlanan köfteler arkası önü eşit şekilde kızartılıp, sıcak olacak şekilde servise sunulur.

Afiyet olsun.

Kısır Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tane limon suyu
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 7 dal marul
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Pul biber ve tuz

Kısır Nasıl Yapılır?

İnce bulgur derin bir kabın içine alınıp üzerine 2,5 su bardağı sıcak su eklenir. Kabın ağzı kapatılarak bulgurun şişmesi beklenir. Bulgur kıvama ulaşınca biber salçası, domates salçası, ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan ve marul ilave edilir. Son olarak tuz, limon suyu, kırmızı biber ve sıvıyağ da eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Kısır servis için hazır, afiyet olsun.

Paşa Topu İçin Gerekli Malzemeler

Köftesi İçin

  • 300 gr kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı ince bulgur
  • 1 tane yumurta akı
  • Karabiber, tuz
  • 1 çorba kaşığı un

Yemek İçin

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Paşa Topu Nasıl Yapılır?

Köfte için verilen malzemeler un haricinde karıştırma kabına alınır. Homojen bir şekilde malzemeler birbiri ile bağdaşana kadar yoğrulur. Yoğrulan köfte yarım saat kadar dinlendirilir. Geniş bir tepsinin içine un serpilir ve hazırlanan köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanıp unlu tepsiye atılır. Tepsi devamlı sallanarak köftelerin una bulanması sağlanır. Kuru soğanın kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Uygun bir tencereye sıvıyağ eklenip doğranan soğanlar sıvıyağda kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine salça ilave edilip karıştırılır. Patates soyularak küp küp köftelere uygun şekilde doğranıp soğanların üzerine eklenir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su eklenip tencerenin kapağı kapatılır. İyice kaynadıktan sonra hazırlanan köfteler tencereye ilave edilir. İsteğe bağlı olarak tuz ve baharat ilave edilir. Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Narlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Narlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köftelik Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köftelik Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Bulguru Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Firik Bulguru Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Pilavı Domatesli Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Domatesli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri