Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı bulgur pilavı, bulgur pilavının en sevilen çeşitlerinden biridir ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde oldukça popülerdir. Bu lezzetli pilav, orta bulgur kullanılarak yapılır ve isteğe bağlı olarak biber salçası da eklenebilir. İşte salçalı bulgur pilavının tarifi ve malzemeleri:

Salçalı Bulgur Pilavı Malzemeleri
  • 4 çay bardağı orta bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 su bardağı su
Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvı yağ ve tereyağı konularak pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan yağa salça ilave edilir ve salça kavrulana kadar karıştırılır. Daha sonra orta bulgur ve tuz ilave edilip 5 dakika daha kavrulur. Kavrulan bulgurun üzerine su eklenir ve orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra diğer pilavlar gibi 10 dakika tencerenin ağzı kapatılarak dinlendirilir. Dinlenen pilav istenilen şekilde servis edilir.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları
  • Pilavın daha lezzetli olması için tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak pilavınıza doğranmış domates veya biber ekleyebilirsiniz.
  • Pilavın yanında yoğurt veya turşu ile servis yaparak lezzetini artırabilirsiniz.
  • Pilavı pişirdikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gülen

09 Mayıs 2024 Perşembe

türkiyemizin müthiş bi lezzeti aklıma geldiğinde annem söylerim o da hemen yapar afiyetle yerim :)

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ne kadar şanslısın Gülen! Annelerimizin ellerinden çıkan yemeklerin tadı bir başka oluyor, değil mi? Senin de anne yemeğiyle ilgili bu kadar güzel anıların olması harika. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Aksu

Merhaba, pirinç pilavindan sıkıldığım zaman ara sıra değişiklik olsun diye bu pilavı yaparım ayrıca çokta lezzetli oluyor. Ben yanına mutlaka turşu çıkartırım.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni