Salçalı bulgur pilavı, bulgur pilavının en sevilen çeşitlerinden biridir ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde oldukça popülerdir. Bu lezzetli pilav, orta bulgur kullanılarak yapılır ve isteğe bağlı olarak biber salçası da eklenebilir. İşte salçalı bulgur pilavının tarifi ve malzemeleri:
Salçalı Bulgur Pilavı Malzemeleri - 4 çay bardağı orta bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 su bardağı su
Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı konularak pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan yağa salça ilave edilir ve salça kavrulana kadar karıştırılır. Daha sonra orta bulgur ve tuz ilave edilip 5 dakika daha kavrulur. Kavrulan bulgurun üzerine su eklenir ve orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra diğer pilavlar gibi 10 dakika tencerenin ağzı kapatılarak dinlendirilir. Dinlenen pilav istenilen şekilde servis edilir.
Ekstra Bilgiler ve İpuçları - Pilavın daha lezzetli olması için tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak pilavınıza doğranmış domates veya biber ekleyebilirsiniz.
- Pilavın yanında yoğurt veya turşu ile servis yaparak lezzetini artırabilirsiniz.
- Pilavı pişirdikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun! |
Gülen
09 Mayıs 2024 Perşembetürkiyemizin müthiş bi lezzeti aklıma geldiğinde annem söylerim o da hemen yapar afiyetle yerim :)
Cevap yazAdmin
09 Mayıs 2024 PerşembeNe kadar şanslısın Gülen! Annelerimizin ellerinden çıkan yemeklerin tadı bir başka oluyor, değil mi? Senin de anne yemeğiyle ilgili bu kadar güzel anıların olması harika. Afiyet olsun!
Aksu
09 Mayıs 2024 PerşembeMerhaba, pirinç pilavindan sıkıldığım zaman ara sıra değişiklik olsun diye bu pilavı yaparım ayrıca çokta lezzetli oluyor. Ben yanına mutlaka turşu çıkartırım.
Soru Sor / Yorum Yap