Garnitürlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Garnitürlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü bulgur pilavı, sade bulgur pilavı kadar güzel olmakla birlikte içine eklenen sebzeler nedeni ile gayet besleyici ve doyurucu bir yemektir. Diğer pilavların aksine ana yemek gibi yanında yoğurt, cacık ya da salata ile lezzetli ve besleyici bir alternatiftir. İçine konulacak olan garnitür karışımını önceden hazırlayıp buzdolabınızın derin dondurucusunda pişirim porsiyonları şeklinde hazır tutarsanız pilavınızı hazırlamak çok daha kısa sürecektir ve çalışan yoğun bir insansanız bu size oldukça fazla zaman kazandıracaktır.

Garnitürlü bulgur pilavı için gereken malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane rendelenmiş domates ya da yazın hazırladığınız domates konservesi
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber (Acı ya da tatlı oluşu tercihe bağlı)
  • 2 avuç kadar haşlanmış bezelye
  • 2 avuç kadar haşlanmış ve küp doğranmış havuç
  • 1 avuç kadar küp doğranıp haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası (Eğer domates kullanmayacaksanız miktarı arttırın)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su (Tavuk ya da et suyu da kullanabilirsiniz böylece daha lezzetli olur)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayın)
Garnitürlü bulgur pilavı nasıl yapılır?

Zeytinyağını pilavı pişireceğiniz tencereye koyun üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve küçük küçük doğradığınız biberi ekleyerek kavurun. Kavrulan kuru soğan ve biberin üzerine domates salçası ve biber salçasını koyarak kavurmaya devam edin. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyerek bir taşım kaynatın. Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pilavlık bulguru tencereye ekleyin ve karıştırın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz patates, havuç ve bezelyeyi tencereye ekleyin tekrar karıştırın. Üzerine su (Et suyu ya da tavuk suyu ile daha lezzetli bir pilav elde edersiniz) ekleyip tuzunu, karabiberini, pul biberini ekleyerek karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çektiğinde bulgurların pişip pişmediğini kontrol edin ve gerekirse biraz daha su ilave edin. Piştikten sonra ocağı kapatın ve kapağın altına kâğıt havlu koyarak demlenmesi için bekleyin.

Afiyet olsun.

Garnitürlü Bulgur Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Bulgur Gaz Yapar mı?

Bulgur Gaz Yapar mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Köftelik Bulgur Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Köftelik Bulgur Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Soğansız Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğansız Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pazılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6