Garnitürlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Garnitürlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Bulgur Pilavı

Garnitürlü bulgur pilavı, sade bulgur pilavına ek olarak çeşitli sebzelerle zenginleştirilmiş, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Diğer pilavlardan farklı olarak, ana yemek olarak da tüketilebilir ve yoğurt, cacık veya salata ile birlikte sunularak lezzetli bir alternatif oluşturur. İçine katılacak olan garnitürleri önceden hazırlayıp derin dondurucuda porsiyonlar halinde saklarsanız, pilavı hazırlama süreniz oldukça kısalacaktır. Bu yöntem, özellikle yoğun bir iş temposuna sahip olanlar için oldukça pratik bir çözümdür.

Garnitürlü Bulgur Pilavı İçin Gereken Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet rendelenmiş domates veya domates konservesi
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber (acı veya tatlı, tercihe bağlı)
  • 2 avuç haşlanmış bezelye
  • 2 avuç haşlanmış ve küp doğranmış havuç
  • 1 avuç haşlanmış ve küp doğranmış patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (domates kullanmıyorsanız miktarı artırabilirsiniz)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu da kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)

Garnitürlü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağını pilavı pişireceğiniz tencereye koyun ve üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve küçük küçük doğradığınız biberi ekleyerek kavurun. Kavrulan soğan ve biberin üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra rendelenmiş domatesi ekleyerek bir taşım kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz pilavlık bulguru tencereye ekleyip karıştırın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz patates, havuç ve bezelyeyi tencereye ekleyerek tekrar karıştırın. Üzerine suyu (et suyu veya tavuk suyu kullanarak daha lezzetli bir pilav elde edebilirsiniz) ekleyip tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çektiğinde bulgurların pişip pişmediğini kontrol edin ve gerekirse biraz daha su ilave edin. Piştikten sonra ocağı kapatın ve kapağın altına kağıt havlu koyarak demlenmesi için bekleyin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Vecne

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Garnitürlü bulgur pilavını hazırlarken patates, havuç ve bezelyeyi önceden haşlayıp derin dondurucuda saklayarak hazırlık süresini gerçekten kısaltabilir miyim? Yoğun iş temposunda bu yöntem ne kadar pratik oluyor, denemiş olan var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Vecne,

Evet, garnitürlü bulgur pilavı yaparken patates, havuç ve bezelyeyi önceden haşlayıp derin dondurucuda saklamak hazırlık süresini kısaltabilir. Yoğun iş temposunda yemek hazırlamak zor olabiliyor, bu yöntemle zaman kazanabilirsiniz. Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum ve oldukça pratik buluyorum. Haşlanmış sebzeleri porsiyonlara ayırıp dondurucuda saklamak, ihtiyacınız olduğunda hızlıca kullanmanızı sağlıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni