bulgur.gen.tr
bulgur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Fasulyeli Bulgur Pilavı

Fasulyeli Bulgur Pilavı, bulgur Türk mutfağının vazgeçilmeyen ve sağlık için oldukça faydalı olan bir besindir. Özellikle bulgur içermiş olduğu vitamin, mineraller açısından en zengin olan besin kaynağıdır. Hemen her evde mutlaka haftada bir defa fasulyeli, tavuklu, sebzeli, kıymalı, etli, salçalı ve acılı çeşitleri ile damak zevkine göre bulgur pilavı pişirilmektedir. Bulgurun en önemli özelliğinden birisi lif açısından çok zengin olmasıdır. Bu lif insanların sağlığına büyük katkı sağlamaktadır. Kan şekerini dengelerken, aynı zamanda bağırsağın en iyi dostudur. Sindirim sistemini düzenleyen bulgur, damarları korurken kalbin dostu olan bir besin maddesidir. Yapımı oldukça pratik olan fasulyeli bulgur pilavı içeriğinde yeşil sebze ile pişirildiğinde hem besin değeri yükseliyor hem de lezzet açısından muhteşem oluyor. 

Fasulyeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler
  • 250 gram taze fasulye
  • 1 çorba kasesi pilavlık kalın bulgur
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kaynamış sıcak su
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Tatlı toz kırmızı biber
Fasulyeli Bulgur Pilavı Yapılışı, öncelikle taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra incecik kesin
Fasulyeli Bulgur Pilavı

Tencerenin içerisine tereyağını ve sıvı yağı ilave edip erimesi için bırakalım. Bu arada kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım. Yağ eridikten sonra doğranmış kuru soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra kestiğimiz taze fasulyeleri tencereye ilave edelim. Ocağın altı açıkken taze fasulyeyi 5 dakika kadar kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp gibi doğrayıp tencereye ekleyelim ve karıştıralım. Ocağın altını kısalım ve domateslerin yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişmesini sağlayalım. Daha sonra domates salçasını ilave edelim, kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım. Şimdi bulguru ilave edelim ve karıştıralım, ardından kırmızı toz biberi, kimyonu, tuzunu ve kırmızı pul biberini ekledikten sonra 3-4 dakika bu şekilde kavuralım. Fasulyeli bulgur pilavının kavurma işlemini tamamladıktan sonra üzerini azıcık geçecek kadar kaynamış sıcak suyunu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın altını kısık ateşe ayarlayalım. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Eğer fasulyeli bulgur pilavını hafif sulu seviyorsanız suyunu biraz arttırabilirsiniz. Bulgur pilavı pişerken mümkünse kapağını hiç açmayın. Fasulyeli bulgur pilavı piştikten sonra sıcak olarak servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 26.12.2016 11:43:31

Fasulyeli Bulgur Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fasulyeli Bulgur Pilavı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Narlı Bulgur Salatası

Narlı Bulgur Salatası, içerdiği besin maddelerinin değeriyle sağlığa faydalı olan meyve türü nar ile bulgurdan yapılan bir çeşit salatadır. Tek başına doyurucu özelliğe sahip bir salata türüdür. Nar rengiyle bulgur içerisinde hoş...

Tarhanalı Bulgur Köftesi

Tarhanalı bulgur köftesi, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Vejetaryan kişilerin de yiyebileceği bu yemek uygulaması kolay oluşu ve içinde bulunan tarhana, yoğurt, yumurta gibi malzemeler ile çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilec...

Fasulyeli Bulgur Pilavı

Fasulyeli Bulgur Pilavı, bulgur Türk mutfağının vazgeçilmeyen ve sağlık için oldukça faydalı olan bir besindir. Özellikle bulgur içermiş olduğu vitamin, mineraller açısından en zengin olan besin kaynağıdır. Hemen her evde mutlaka...

Bulgur Nasıl Yapılır

Bulgur nasıl yapılır, Osmanlı mutfağından günümüze gelen bulgur Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Severek tüketilen bulgur içerisinde bulunan vitamin ve mineral sayesinde doyurucu etkiye sahiptir ve uzun süre tokluk hissi...

Kastamonu Bulguru

Kastamonu Bulguru, buğdayın atası olarak da bilinir. Çünkü tam 10.000 senelik geçmişe sahiptir. Genetiği bozulmadan günümüze kadar gelen Kastamonu bulguru tek buğday çeşididir. Oldukça sert bir buğday olduğundan dolayı bulgura işl...

Bulgur Köftesi Yemeği

Bulgur Köftesi Yemeği, Lezzeti bir harika. Yapımı da çok zor olmayan güzel bir yemek. Çoğu insanın da severek yediği bulgur köftesi yemeği çok lezzetli. Günlerde, kalabalık misafirler geldiğinde yapabileceğiniz çok güzel bir yemek...

Patatesli Bulgur Pilavı

Patatesli bulgur pilavı, Patates bütün yıl ülkemizde ve dünyada her ay hasat edilebilen bir bitkidir. Patates önemli miktarda besin ve bitkisel ürün içermektedir.  Genellikle sağlık açısından çok faydalı ve güvenli tüketilebilecek...

Bulgur Pilavı Domatesli

Bulgur pilavı domatesli, Bulgurun doyurucu ve lezzetli olmasının yanında çok farklı tariflerle pilavı yapılmaktadır. Küçükken bulgur pilavı yemek istemezdik. Şimdilerde bulgur ile yapılan her şey çok faydalı ve güzel olduğunu düşü...

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı Bulgur Pilavı, Bulgur pilavının her çeşidi olduğu gibi salçalısı da çok meşhurdur ve çok tercih edilen pilav türleri arasındadır. Genelikle Doğu Anadolu bölgesinde tercih edilir. Orta bulgur ile yapılır ve isteğe göre bibe...

Domatesli Bulgur Pilavı

Domatesli Bulgur Pilavı, Bulgur pilavı genellikle sulu yemeklerin yanında tercih edilmektedir. Her yemeğin yakışan bulgur pilavının farklı tarifleri bulunmaktadır. Bunlardan biri de domatesli bulgur pilavıdır. Domatesli bulgur pil...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bulgur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018