Bulgur Pilavı Salçalı Bulgur, faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz, hem ekonomik hem de sağlıklı bir besindir. Mutfaklarımızda mutlaka bulunması gereken bu besin, özellikle çocuklar tarafından tüketilmelidir. Ekonomik olmasının yanı sıra, bulgur pilavı da herkes tarafından sevilen bir yemek çeşididir. Sofralarımıza geleneksel bir yemek olarak konuk olan salçalı bulgur pilavı, konuklarınıza da ikram edebileceğiniz harika bir lezzettir. Salçalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle tenceremizde tereyağını eritelim ve içerisine ince ince doğranmış soğanları ilave edip kavuralım. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine yeşil biberleri de ilave edelim. Biberlerimiz ile soğanlar kavrulurken bir yandan domatesi rendeleyip tenceremize ilave edelim. Biraz daha kavurup salçasını ekleyelim ve bol su ile yıkadığımız bulgurları ekleyip biraz kavurduktan sonra suyunu da ilave edelim. Tenceremizin ağzını kapatarak bulgurlar suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavımız piştikten sonra üzerini kağıt havluyla kapatalım ve birkaç dakika demlenmesini bekleyelim. Ardından servis yapalım. Ekstra Bilgiler Bulgur pilavı, besleyici değerleri ve lif içeriği ile bilinir. Lif bakımından zengin olması, sindirim sistemini destekler ve tokluk hissi sağlar. Ayrıca, bulgurun içerdiği vitaminler ve mineraller, vücut sağlığını destekler. Salçalı bulgur pilavı, özellikle C vitamini bakımından zengin olan domates ve biber ile birleştiğinde, bağışıklık sistemini güçlendirir. Afiyet olsun. |