Tavuklu Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavuklu Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Bulgur Pilavı, bu tarif içerisine ilave edilen tavuk ve mantar ile hem çok besleyici hem de çok lezzetli oluyor. Tavuk ve mantar protein açısından en zengin olan besin maddeleridir. Bulgur da aynı şekilde demir, fosfor, vitamin, mineral açısından zengin bir besin kaynağı olduğu için bu muhteşem sağlıklı üç besin bir araya geldiği zaman pilavın besin değeri üç kat artmaktadır. İnsanlar sağlığı için yeterli protein, kalsiyum ve mineralleri günlük olarak karşılayacak besin ögelerini tüketmesi gerekmektedir. Bu pilav sayesinde vücudunuzun günlük ihtiyaç duyduğu her maddeyi kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Ayrıca gelişim çağında olan çocuklarımıza mutlaka tavuklu mantarlı bulgur pilavını yedirmemiz çok önemlidir. Eğer siz bu tarifi hala denemediyseniz, mutlaka denemenizi ve sevdikleriniz ile paylaşmanızı tavsiye ediyoruz.

Tavuklu Mantarlı Bulgur Pilavı İçin Malzemeleri
  • 350-400 gram kemiksiz tavuk göğsü
  • 300 gram taze kültür mantarı
  • 1 kâse pilavlık kalın bulgur
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet sivri biber ya da çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kaynamış sıcak su
  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuklu Mantarlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kemiksiz olan tavuk göğsü etini istediğiniz büyüklükte kuşbaşı doğrayalım. Ardından tencerenin içerisine sıvı yağ ile tereyağını ilave edip ocağın altını açalım. Kuru soğanların kabukları soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde küp gibi ince doğrayıp biberleri de incecik doğrayıp tencereye ilave edelim. Kuru soğanlar hafif pembeleşince içine tavuk parçalarını ekleyip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavuralım. Bu arada kültür mantarını yıkayıp doğrayalım, tavuklar kavrulunca mantarı içine ekleyelim. Mantarlar suyunu bırakacağı için çekinceye kadar soteleme işlemine devam etmeliyiz. Şimdi sıra domates ve biber salçasını ekleyelim ve ardından kırmızı pul biber, tuzunu ince doğranmış sarımsakları ve karabiberi ilave edip kaşık ile karıştıralım. En son işlemde kalın pilavlık bulguru ilave edip şöyle bir karıştıralım. Önceden kaynattığımız sıcak suyunu üzerini geçecek kadar göz kararı ekleyelim. Daha sonra ocağın altını kısalım ve bulgurlar suyunu çekene kadar pişirelim. Tavuklu mantarlı bulgur pilavı piştikten sonra servis tabağına alalım. Arzuya göre tavuklu mantarlı bulgur pilavının üzerine kekik ve kırmızı pul biber serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tavuklu Mantarlı Bulgur Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bulgur Protein Değeri Kaçtır?

Bulgur Protein Değeri Kaçtır?

Haber Bülteni

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6