Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı bulgur pilavı, et ve bulgurun mükemmel uyumuyla hazırlanan, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Et, protein bakımından zengin bir besin maddesidir ve haftada en az iki defa et tüketimi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Mutfakta hazırlanan yemekler et ile pişirildiğinde daha yararlı ve besleyici olur. Bulgur da aynı şekilde, hem içerdiği protein bakımından hem de doyuruculuğu ile ön plandadır. Bu iki lezzetli ve besleyici besin öğesi mutfakta sıkça kullanılır. Büyük küçük herkes bulguru ve eti severek tüketir. Ayrıca, kavurmalı bulgur pilavı, kişinin günlük protein ihtiyacını karşılayabilir. Bulgur pilavını sade, kavurmalı, sebzeli, şalgamlı gibi farklı malzemelerle hazırlamak mümkündür. Hatta, bulgur pilavını pişirdiğiniz her farklı malzeme yemeğe ayrı bir tat katmaktadır. Pilavın içerisine kullanacağınız kavurmanın yağ oranını ayarlarsanız, bulgur pilavınız çok daha lezzetli olacaktır. Kavurmalı bulgur pilavının içine kurutulmuş domates, sivri biber ve çeşitli baharatlar ekleyerek daha fazla lezzet katabilirsiniz.

Kavurmalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 200 gram orta yağlı kavurma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kavurmalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk önce bulguru temizleyerek içindeki bulunan yabancı maddeleri çıkaralım. Daha sonra bulguru yıkayalım ve süzülmesi için ince telli süzgeçten geçirelim. Bu arada çaydanlıkta sıcak su hazırlayalım ve soğanın kabuğunu soyup yemeklik şekilde doğrayalım. Geniş bir tencerenin içine tereyağını ekleyerek eritelim ve üzerine yemeklik doğranan soğanı ilave edip orta ateşte kavuralım. Kuru soğan kavrulduktan sonra içine kavurmayı ekleyip karıştıralım. Daha sonra tencerenin ortasını açalım ve salçayı ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Şimdi suyu süzmüş olan bulguru ekleyip üzerine sıcak kaynamış suyu, karabiberi ve tuzu ekledikten sonra karıştıralım. Ocağın ateşini yükseltelim ve tencere kaynadıktan sonra kapağını kapatıp ocağın altını kısarak pilavın pişmesini bekleyelim. Yaklaşık 15 dakika sonra kavurmalı bulgur pilavınız hazır hale gelecektir. Pilav piştikten sonra mutlaka 20 dakika kadar dinlenerek demlenmesini sağlayın. Bu şekilde tane tane pilav pişirmiş olursunuz. Dinlenmiş olan kavurmalı bulgur pilavını servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bulgur Pilavı Besin Değeri?

Bulgur Pilavı Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İri Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İri Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Et Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Et Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurun Zararları ve Faydaları Nelerdir?

Bulgurun Zararları ve Faydaları Nelerdir?

Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri