bulgur.gen.tr
bulgur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kavurmalı Bulgur Pilavı

Kavurmalı Bulgur Pilavı, et protein bakımından oldukça zengin olan bir besin maddesidir. Haftada en az iki defa et tüketimi sağlık bakımından oldukça faydalıdır. Ayrıca mutfakta hazırlanan yemekler et ile pişirildiği zaman çok daha yararlı ve besleyici olmaktadır. Bulgur da aynı şekilde hem içerdiği protein bakımından hem de doyuruculuğu ile ön sırada yer almaktadır. Bu iki lezzette mutfakta sıklıkla kullanılan besin ögeleridir. Büyük küçük her insan bulguru ve eti severek tüketmektedir. Ayrıca bu iki besleyici besin maddesini kullanarak pişirdiğiniz kavurmalı bulgur pilavı kişinin günlük protein ihtiyacını karşılayabilmektedir. Bulgur pilavını sade, kavurmalı, sebzeli, şalgamlı aklınıza gelebilecek her çeşit gıda ile hazırlamak mümkündür. Hatta bulgur pilavını pişirmiş olduğunuz her farklı malzeme yemeğe ayrı bir tat vermektedir. Ayrıca pilavın içerisine kullanacağınız kavurmanın yağ oranına göre ayarlarsanız bulgur pilavınız çok daha lezzetli olacaktır. Kavurmalı bulgur pilavının içine kurutulmuş domates, sivri biber ve baharat çeşitleri ekleyerek çok daha fazla lezzet katabilirsiniz.

Kavurmalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 200 gram orta yağlı kavurma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kavurmalı Bulgur Pilavının Hazırlanışı,

İlk önce bulguru temizleyerek içindeki bulunan yabancı maddeleri çıkaralım.
Kavurmalı Bulgur Pilavı

Daha sonra bulguru yıkayalım ve süzülmesi için ince telli süzgeçten geçirelim. Bu arada çaydanlıkta sıcak su hazırlayalım ve soğanın kabuğunu soyarak yemeklik şeklinde doğrayalım. Geniş bir tencerenin içine tere yağını ekleyerek eritelim ve üzerine yemeklik doğranan soğanı ilave edelim orta ateşte kavuralım. Kuru soğan kavrulduktan sonra içine kavurmayı ilave edelim ve karıştıralım. Daha sonra tencerenin ortasını açalım ve salçayı ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Şimdi sıra suyunu süzmüş olan bulguru ekleyip üzerine sıcak kaynamış suyu, karabiberi ve tuzu ekledikten sonra karıştıralım. Ocağın ateşini yükseltelim ve tencere kaynadıktan sonra kapağını kapatalım ve ocağın altını kısarak pilavın pişmesini bekleyelim. Yaklaşık 15 dakika sonra kavurmalı bulgur pilavınız hazır hale gelecektir. Pilav piştikten sonra mutlaka 20 dakika kadar dinlenerek demlenmesini sağlayın. Bu şekilde tane tane pilav pişirmiş olursunuz. Dinlenmiş olan kavurmalı bulgur pilavını servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 15:18:00

Kavurmalı Bulgur Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kavurmalı Bulgur Pilavı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tarhanalı Bulgur Köftesi

Tarhanalı bulgur köftesi, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Vejetaryan kişilerin de yiyebileceği bu yemek uygulaması kolay oluşu ve içinde bulunan tarhana, yoğurt, yumurta gibi malzemeler ile çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilec...

Pirinçli Bulgur Pilavı

Pirinçli Bulgur Pilavı; Arkadaşlar bulgur pilavı Türk mutfağının neredeyse başı gibidir. Bütün salçalı yemeklerin yanına, sebze yemeklerinin yanına hatta hiçbir şey olmasa bile bulgur pilavını yanına bir salatayla bile akşam yemeğ...

Narlı Bulgur Salatası

Narlı Bulgur Salatası, içerdiği besin maddelerinin değeriyle sağlığa faydalı olan meyve türü nar ile bulgurdan yapılan bir çeşit salatadır. Tek başına doyurucu özelliğe sahip bir salata türüdür. Nar rengiyle bulgur içerisinde hoş...

Salçalı Bulgur Köftesi

Salçalı Bulgur Köftesi, buğday tohumunun öğütülmesiyle elde edilen bulgur ile salça eşliğinde yapılan bir köfte türüdür. Oldukça doyurucu etkiye sahip salçalı bulgur köftesi içerisindeki besin değerleriyle de ön plandadır. Türkiye...

Şalgamlı Bulgur Pilavı

Şalgamlı bulgur pilavı, eşsiz lezzetlerden biri olan şalgam bitkisiyle tahıl ürünlerinin öğütülmesiyle oluşturulan bulgurun iç içe buluşmasıyla muhteşem renge sahip pilav çeşitlerinden biridir. Köklü bir bitki olan şalgam Akdeniz...

Fasulyeli Bulgur Pilavı

Fasulyeli Bulgur Pilavı, bulgur Türk mutfağının vazgeçilmeyen ve sağlık için oldukça faydalı olan bir besindir. Özellikle bulgur içermiş olduğu vitamin, mineraller açısından en zengin olan besin kaynağıdır. Hemen her evde mutlaka...

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı Bulgur Pilavı, Bulgur pilavının her çeşidi olduğu gibi salçalısı da çok meşhurdur ve çok tercih edilen pilav türleri arasındadır. Genelikle Doğu Anadolu bölgesinde tercih edilir. Orta bulgur ile yapılır ve isteğe göre bibe...

Şehriyeli Bulgur

Şehriyeli Bulgur, pilavı kolayca yapılan lezzetli bir yemektir özellikle etli yemeklerin yanında veya köfte ile daha da güzelleşecektir. Bulgur besleyici ve doyurucu olduğu gibi içerisine konulan kızarmış şehriyeler de damak zevki...

Bulgur Köftesi Yemeği

Bulgur Köftesi Yemeği, Lezzeti bir harika. Yapımı da çok zor olmayan güzel bir yemek. Çoğu insanın da severek yediği bulgur köftesi yemeği çok lezzetli. Günlerde, kalabalık misafirler geldiğinde yapabileceğiniz çok güzel bir yemek...

Bulgur Pilavı Domatesli

Bulgur pilavı domatesli, Bulgurun doyurucu ve lezzetli olmasının yanında çok farklı tariflerle pilavı yapılmaktadır. Küçükken bulgur pilavı yemek istemezdik. Şimdilerde bulgur ile yapılan her şey çok faydalı ve güzel olduğunu düşü...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bulgur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018