Bulgur Tatlısı Günümüzde çeşitli tatlılar ve yiyecekler bolca bulunmaktadır; ancak eskiden, bu çeşitlilik yoktu. İnsanlar genellikle buğday, bulgur ve mısır gibi birkaç temel gıda maddesiyle yetinmek zorundaydılar. Geçmişte, şeker ihtiyacını karşılamak için bu yiyeceklere şeker eklenirdi. Bulgur tatlısı, içerdiği pekmez nedeniyle yüksek şeker oranına sahip olabilir; ancak günümüz tatlılarına kıyasla daha lezzetlidir. Bunun sebebi, şerbetine glukoz gibi katkı maddeleri eklenmemesi ve her şeyin sade ve doğal yapılmasıdır. Yeni nesil bu tatlıdan habersiz olabilir; ancak babaannelerimiz ve anneannelerimiz bu tatlıyı çok iyi bilirler. İşte onların tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bulgur Tatlısı Malzemeleri
Bulgur Tatlısı Üzeri İçin
Bulgur Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak bulguru yıkayıp süzün. Geniş bir tavanın içinde tereyağını eritin ve üzerine suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Yıkamış olduğunuz bulguru kaynayan suyun içine ekleyin. Suyunu çekmeye yakınken şekeri ve hemen ardından pekmezi ekleyip kaynamaya bırakın. Tatlının dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Tatlı koyulaşıp iyice piştikten sonra ocağın altını kapatın. Tatlı soğumadan tarçın ve karanfili ilave ederek karıştırın. Tatlıyı servis yapacağınız düz bir tepsiyi veya istediğiniz bir kek kalıbını ıslatıp tatlıyı boşaltın. İstediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |