Kısırık Bulgurdan Köfte Bulgurun bin bir çeşit köftesi ve yemeği vardır. Bunlardan biri de kısırık bulgurdan köftedir. Hamurun kıvamını tutturmak biraz zor ve yapımı biraz zahmetli bir köftedir. Hanımlar artık altın günlerinde sık sık kısırık bulgurdan köfte ikram ederler. Kısırık Bulgurdan Köfte Malzemeleri
Sosu İçin
Kısırık Bulgurdan Köfte Nasıl Yapılır? İlk olarak derin bir karıştırma kabının içine bulguru ve tuzu ekleyin. Hemen ardından sıcak suyu dökün, üzerini kapatın ve bulguru şişmeye bırakın. Şişen bulgura yumurta akını, unu, sıvı yağı, salçayı ve baharatları ekleyin. Malzemeleri karıştırarak yumuşayıncaya kadar su ilave ederek yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra küçük toplar kopararak baş parmağınız ile ortasına bastırın ve şekil verin. Şekil verme işlemi bittikten sonra derin bir tencerenin içine 1.5 litre su koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra şekil verdiğiniz köfteleri suyun içine atın ve 20-25 dakika pişmeye bırakın. Köfteler suyun yüzeyine çıktığında süzgeç yardımıyla köfteleri servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Sosu hazırlamak için domatesleri yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin ve yayvan bir tavaya ekleyin. Ardından tereyağı ve sıvı yağı ekleyip orta ateşte kavurmaya başlayın. İnce doğranmış sarımsağı, biberiyeyi, tuzu ve diğer baharatları ekleyin. Domates suyu çekene kadar orta ateşte pişirin. Sos piştikten sonra ocaktan indirin ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir iki kere karıştırdıktan sonra servis tabağındaki köftelerin üzerine sosu gezdirin. Kısırık bulgur köftesi hazır, yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Rahi
25 Temmuz 2024 PerşembeHamuru yoğururken kıvamını nasıl tutturuyorsunuz? Benim hamurum bir türlü kulak memesi kıvamına gelmiyor da.
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeHamurun kıvamını tutturmak biraz deneyim gerektirebilir, Rahi. Hamuru yoğururken un ve su miktarını dikkatlice ayarlamak önemli. Hamur ele yapışmayacak kadar kuru ama aynı zamanda yumuşak olmalı. Unu azar azar ekleyerek yoğurmak ve gerekirse biraz daha su eklemek faydalı olabilir. Ayrıca, hamuru yoğururken sabırlı olmak ve yeterince zaman ayırmak da önemli. Hamurun dinlenmesi için yeterli zaman bırakmak da kıvamı etkileyebilir.