Kepekli Bulgur Pilavı Kepekli bulgur pilavı, hem sağlıklı bir seçenek sunar hem de lezzetiyle damakları şenlendirir. Kepekli ürünler, daha düşük kalorili olmaları ve daha fazla lif içermeleri nedeniyle beslenme açısından büyük avantaj sağlar. Bu makalede, kepekli bulgur pilavının tarifini ve yapım aşamalarını detaylı bir şekilde ele alacağız. Farklı baharatlar ve sebzelerle bu tarifi zenginleştirebilirsiniz. Kepekli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Kepekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Kepekli bulgur pilavını hazırlamak için ilk olarak, 1 adet orta boy kuru soğan soyulur ve ince ince yemeklik olacak şekilde doğranır. Daha sonra, orta boy bir pilav tenceresinin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve tencere ocağa alınıp, altı orta derecede açılır. Zeytinyağı ısınınca, doğranmış soğanlar eklenir ve karıştırarak soğanların kavrulması sağlanır. Ardından içine 1 su bardağı domates sosu eklenir. Sos kaynayınca, önceden ayıklanıp yıkanmış 1 su bardağı pilavlık bulgur da eklenir. Üzerine göz kararı tuz dökülür ve yaklaşık beş dakika karıştırılır. Son olarak, 2 su bardağı sıcak su eklenir ve tekrar karıştırılıp kaynamaya bırakılır. (Kepekli bulgur pilavı, kepekli bulgur ile hazırlandığı için normal pilavdan daha fazla su ile pişirilir.) Su kaynamaya başlayınca, ocağın altı kısılır ve kepekli bulgur suyunu çekene dek pişirilir. Kepekli bulgur pilavı pişince, ocağın altı kapatılır ve yaklaşık 15 dakika dinlendirilir. Dinlenen pilav sıcak olarak servis tabaklarına alınır ve servis edilir. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Kepekli bulgur pilavını daha da zenginleştirmek için şu önerilere göz atabilirsiniz:
Afiyet olsun. |