Hepimizin sofrasında mutlaka yer bulan, buram buram Anadolu kokan, nefis, buharı üzerinde tüten sıcacık bir tarifi denemeye ne dersiniz? Eskilerden hep beraber bir sininin başına toplanır, mis gibi kokan mercimekli bulgur pilavına kaşıklarımızı daldıra daldıra o keyfi sonuna kadar yaşardık. Yanında kuru soğan ya da yeşil soğan koyarsınız, yufka ekmekle oh ne güzel yenirdi. Şimdi hatırıma o güzel günler geldi de o günleri anımsamak adına gelin beraber yapılışı için gerekli malzemelere bakalım; Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Mercimeği bol su ile yıkayarak süzelim ve tencereye üzerini dört parmak geçecek miktarda su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Mercimek tam pişmeden hafif diri haldeyken ocağın altını kapatalım ve suyunu süzelim. Yeşil mercimekler hazır. Şimdi ise başka bir tencerede tereyağını kızdıralım, bulguru üzerine ekleyerek kısık ateşte biraz kavuralım. Daha sonra yeşil mercimekleri ekleyelim ve şöyle bir karıştıralım. Suyunu ve tuzunu ekleyerek kapağını kapatalım ve kaynamaya bırakalım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım. 15-20 dakika arasında demlemeye bırakalım ve servis yapabilirsiniz. İsteğe göre yanında cacık ya da güzel bir çoban salatası tercih edebilirsiniz. Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavının Servisi Yeşil mercimekli bulgur pilavınızı sıcak servis yapın. Yanına kuru soğan veya yeşil soğan, turşu ve yufka ekmek ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, pilavın yanına yoğurt veya ayran da çok yakışacaktır. Misafirlerinizi bu enfes Anadolu lezzetiyle ağırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |