Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbonhidrat kaynağı olup tahıl grubunda yer almaktadır. Bulgurun içinde B12 vitamini hariç tüm B vitaminleri bulunmaktadır. Bulgur gördüğü işlemlerden kaynaklı olarak küf oluşumuna karşı diğer besinlere oranla raf ömrü daha fazladır. Bulgurun lif içeriği yüksektir. Bulgur aynı zamanda kabızlığı ve bağırsak kanseri engeller.
Pilav Çeşitleri;
Domatesli bulgur pilav çeşidi
Yeşil mercimekli bulgur pilavı çeşidi
Meyhane pilavı çeşidi
Tereyağlı bulgur pilavı çeşidi
Normal bulgur pilavı çeşidi
Tavuklu bulgur pilavı çeşidi
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
2 bardak pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
2 adet domates (normal)
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 tane biber (isteğe göre acı veya tatlı)
İsteğe göre tuz
Yapılışı: Öncelikle doğranacak malzemelerimizi hazırlıyoruz soğanımızı sarımsağımızı doğruyoruz. Daha sonra biberlerimizi ince ince kıyıp doğruyoruz. Domateslerimizin kabuğunu soyduktan sonra küp küp domateslerimizi doğruyoruz. Ilık suyla salçamızı suda karıştırarak açıyoruz. Tenceremize yağımızı ekleyip kızışmasını bekliyoruz. Yağımız kızdıktan sonra daha önceden doğradığımız soğanımızı ve sarımsağımızı tenceremize döküyoruz. Soğan ve sarımsağımızın rengi dönene kadar karıştırıyoruz. Rengi döndükten sonra doğranmış olan biberlerimizi ve domateslerimizi tenceremize döküyoruz. 3-4 dakika karıştırdıktan sonra suda açmış olduğumuz biber salçasını yemeğimizin üstüne döküyoruz. İsteğe göre tuzumuzu koyup üzerine 1 bardak su ekleyip domateslerimiz kendini salıncaya kadar pişiriyoruz. Daha önceden yıkanılan bulgurumuzu tenceremizin içine döküyoruz. 2-3 tur karıştırdıktan sonra karışımımızın üstünü bir parmak geçecek kadar su katıp kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz. Şimdiden afiyet olsun
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta boy soğan
Tuz
Sıvı yağ
Yapılışı: Öncelikle önceden yıkayıp ıslattığımız yeşil mercimeklerimizi haşlıyoruz. Pişmesine yakın üzerine bulgurumuzu ilave ediyoruz. Üzerine yeterince ılık suyu ekliyoruz. Küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra ocakta olan pilavımızın üstüne döküp pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun
Meyhane Pilavı Tarifi
Malzemeler:
Soğan
Kırmızı biber
Yeşil biber
2 su bardağı Pilavlık bulgur
2 adet domates
Biber salçası
Tuz
Sıvı yağ
250 gram kuşbaşı et
Yapılışı: İlk olarak etimizi yağda hafif tuzla kavuruyoruz. Sonra soğanlarımız ve biberlerimizi ince ince doğrayıp kıyıyoruz. Daha sonra kırmızı ve yeşil biberlerimiz ile soğanların hepsini bir arada kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince üzerine küçük küçük doğranmış olan domatesleri ve salçayı ilave ediyoruz. Üzerine bulguru ve alabildiğince ılık suyu ilave ediyoruz. Arada bir su ihtiyacına bakmak için karıştırılabilir. Son olarak kapağını kapatıp dinlenmeye alıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Bulgur Pilavı
Malzemeler
Tavuk (göğüs kısmı)
2 su bardağa pilavlık bulgur
Sıvı Yağ
Tuz (isteğe bağlı)
Haşlanmış nohut
Yapılışı: İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz. Haşladığımız tavuğu soğuduktan sonra elimizle küçük küçük parçalara ayırıyoruz. Didiklediğimiz tavukları tencerenin içine döküyoruz ve daha önceden haşlanmış olan nohudu da içine döküyoruz. Yıkadığımız bulguru içine döküp alabildiğince su ilave ediyoruz. Arada suyunu kontrol amaçlı karıştırabiliriz sudan emin olduktan sonra tenceremizin kapağını kapatıp pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Son Güncelleme : 01.05.2023 00:35:23
Bulgur Pilavı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Çeşitleri"
Bulgur pilavı salata ayran ile çok güzel bir üçlü halinde bir menü oluyor. Bulgur pilavını farklı sebzeler ve eyler ile beraber karıştırınca başlı başına bir yemek halini alabiliyor. Meyhane pilavı mesela başlı başına bir yemektir. Bulgur pilavı çeşitleri nelerdir? Çağlasu . 05.10.2018 11:05:49
CEVAP YAZ
Firik Bulguru
Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belkide bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulguru dur. Firik bulgurunun Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'nun seçkin olan yemekleri arasına girmesini sağlayan ise...
Körili Bulgur Pilavı
Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu.Hele de bulgur pilavını oldukça çok seviyoruz.Bugün ki tarifimiz ise körili bulgur pilavı. İki muhteşem lezzet bir arada ve güzel bir tarif ortay...
Bebeklere Bulgur Pilavı
Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl türlerinden biridir. Buğdayın kaynatılması sırasın da suya geçen mineral maddeler ve B vitaminl...
Köftelik Bulgur
Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezzet verdiğimiz bulgur bin bir zahmetle üretilen bir besindir. Son baharda ekilen buğdayın ilk ...
Salçasız Bulgur Pilavı
Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre istenilen bulgur pilavı yapılır. Bulgur pilavı orta bulgurdan yapılır. Ana yemeklerin yanınd...
İnce Bulgur Salatası
İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bu nedenle bulgur yalnızca pilav şeklinde tüketilmediği gibi ayrıca farklı salata türleri ha...
İri Bulgur Pilavı
İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı, büyük kazanda 5 yada 6 saat kaynatıp hedik haline getiriyoruz. Daha sonra hediği 1 yada 2 gün...
Şalgamlı Bulgur
Şalgamlı bulgur, gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofralara lezzetin yanı sıra keyifli bir görüntü kazandırıyor. Akşam sofraları için etli bulgur pilavınd...
Sulu Bulgur Köftesi
Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemektir. İsminden de bunu anlayabiliriz. Özellikle annelerimizin yaptığı biraz zahmet gerektiren bi...
Bulgur Köftesi Kızartması
Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızartma tarifini anlatmak istiyorum.Kullanacağımız malzemeler oldukça ekonomik olup yapımı da bir ...
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu içinde insanların sağlık açısından tüketilmesi gereken bir besindir. Bulguru sade olarak pila...
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesiyle yapılan bir yemek türüdür. Ülkemizde olduğu gibi dünyanın farklı coğrafyalarında farklı isiml...
Esmer Bulgur
Pilavlık Bulgur
Kavurmalı Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Protein
İnce Bulgur Köftesi
Yumurtalı Bulgur Köftesi
Bulgur Gaz Yaparmı
Kestaneli Bulgur Pilavı
Mercimekli Bulgur
Kolay Bulgur Pilavı Tarifi
Kısırlık Bulgur
Ispanaklı Bulgur Pilavı
İnce Bulgur Tarifleri
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı
Kepekli Bulgur Pilavı
Hamilelikte Bulgur Pilavı
Firik Bulguru
Körili Bulgur Pilavı
Bebeklere Bulgur Pilavı
Köftelik Bulgur
Bulgur Pilavı Çeşitleri
Salçasız Bulgur Pilavı
İnce Bulgur Salatası
İri Bulgur Pilavı
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Popüler İçerik
Kısırlık Bulgur
Kısırlık bulgur ,Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir....
Ispanaklı Bulgur Pilavı
Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özelliklerini...
İnce Bulgur Tarifleri
İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu...
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir p...
Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile ...
Kepekli Bulgur Pilavı
Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştır...
Hamilelikte Bulgur Pilavı
Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zeng...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Mayıs - 2023