bulgur.gen.tr
bulgur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbonhidrat kaynağı olup tahıl grubunda yer almaktadır. Bulgurun içinde B12 vitamini hariç tüm B vitaminleri bulunmaktadır. Bulgur gördüğü işlemlerden kaynaklı olarak küf oluşumuna karşı diğer besinlere oranla raf ömrü daha fazladır. Bulgurun lif içeriği yüksektir. Bulgur aynı zamanda kabızlığı ve bağırsak kanseri engeller.

 Pilav Çeşitleri;

  • Domatesli bulgur pilav çeşidi
  • Yeşil mercimekli bulgur pilavı çeşidi
  • Meyhane pilavı çeşidi
  • Tereyağlı bulgur pilavı çeşidi
  • Normal bulgur pilavı çeşidi
  • Tavuklu bulgur pilavı çeşidi

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler:

  • 2 bardak pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet domates (normal)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1-2 tane biber (isteğe göre acı veya tatlı)
  • İsteğe göre tuz

Yapılışı: Öncelikle doğranacak malzemelerimizi hazırlıyoruz soğanımızı sarımsağımızı doğruyoruz. Daha sonra biberlerimizi ince ince kıyıp doğruyoruz. Domateslerimizin kabuğunu soyduktan sonra küp küp domateslerimizi doğruyoruz. Ilık suyla salçamızı suda karıştırarak açıyoruz. Tenceremize yağımızı ekleyip kızışmasını bekliyoruz. Yağımız kızdıktan sonra daha önceden doğradığımız soğanımızı ve sarımsağımızı tenceremize döküyoruz. Soğan ve sarımsağımızın rengi dönene kadar karıştırıyoruz. Rengi döndükten sonra doğranmış olan biberlerimizi ve domateslerimizi tenceremize döküyoruz. 3-4 dakika karıştırdıktan sonra suda açmış olduğumuz biber salçasını yemeğimizin üstüne döküyoruz. İsteğe göre tuzumuzu koyup üzerine 1 bardak su ekleyip domateslerimiz kendini salıncaya kadar pişiriyoruz. Daha önceden yıkanılan bulgurumuzu tenceremizin içine döküyoruz. 2-3 tur karıştırdıktan sonra karışımımızın üstünü bir parmak geçecek kadar su katıp kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz. Şimdiden afiyet olsun

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı: Öncelikle önceden yıkayıp ıslattığımız yeşil mercimeklerimizi haşlıyoruz.

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Pişmesine yakın üzerine bulgurumuzu ilave ediyoruz. Üzerine yeterince ılık suyu ekliyoruz. Küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.  Kavrulduktan sonra ocakta olan pilavımızın üstüne döküp pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun

Meyhane Pilavı Tarifi

Malzemeler:

  • Soğan
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • 2 su bardağı Pilavlık bulgur
  • 2 adet domates
  • Biber salçası
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 250 gram kuşbaşı et

Yapılışı: İlk olarak etimizi yağda hafif tuzla kavuruyoruz. Sonra soğanlarımız ve biberlerimizi ince ince doğrayıp kıyıyoruz. Daha sonra kırmızı ve yeşil biberlerimiz ile soğanların hepsini bir arada kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince üzerine küçük küçük doğranmış olan domatesleri ve salçayı ilave ediyoruz. Üzerine bulguru ve alabildiğince ılık suyu ilave ediyoruz. Arada bir su ihtiyacına bakmak için karıştırılabilir. Son olarak kapağını kapatıp dinlenmeye alıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Bulgur Pilavı

Malzemeler 

  • Tavuk (göğüs kısmı)
  • 2 su bardağa pilavlık bulgur
  • Sıvı Yağ
  • Tuz (isteğe bağlı)
  •  Haşlanmış nohut

Yapılışı: İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz. Haşladığımız tavuğu soğuduktan sonra elimizle küçük küçük  parçalara ayırıyoruz.  Didiklediğimiz tavukları tencerenin içine döküyoruz ve daha önceden haşlanmış olan nohudu  da içine döküyoruz. Yıkadığımız bulguru içine döküp alabildiğince su ilave ediyoruz. Arada suyunu kontrol amaçlı karıştırabiliriz sudan emin olduktan sonra tenceremizin kapağını kapatıp pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 14:50:38

Bulgur Pilavı Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Salçalı Bulgur Köftesi

Salçalı Bulgur Köftesi, buğday tohumunun öğütülmesiyle elde edilen bulgur ile salça eşliğinde yapılan bir köfte türüdür. Oldukça doyurucu etkiye sahip salçalı bulgur köftesi içerisindeki besin değerleriyle de ön plandadır. Türkiye...

Pirinçli Bulgur Pilavı

Pirinçli Bulgur Pilavı; Arkadaşlar bulgur pilavı Türk mutfağının neredeyse başı gibidir. Bütün salçalı yemeklerin yanına, sebze yemeklerinin yanına hatta hiçbir şey olmasa bile bulgur pilavını yanına bir salatayla bile akşam yemeğ...

Semizotlu Bulgur Pilavı

Semizotlu Bulgur Pilavı; Bulgur pilavı protein açısından zengin olduğu gibi lezzet olarakta harikadır. Pirinç pilavından da daha sağlıklı olduğu, uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Yine pirinç pilavının tekrar ısıtılıp yenmesi za...

Bulgur Yemekleri

Bulgur Yemekleri, Bulgur; Buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu yiyeceği olup tahıl grubundan sayılmakta ve beslenme piramidinin tabanında yer almaktadır. Bulgur önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Orta Asya dan gel...

Bulgur Pilavı Domatesli

Bulgur pilavı domatesli, Bulgurun doyurucu ve lezzetli olmasının yanında çok farklı tariflerle pilavı yapılmaktadır. Küçükken bulgur pilavı yemek istemezdik. Şimdilerde bulgur ile yapılan her şey çok faydalı ve güzel olduğunu düşü...

Narlı Bulgur Salatası

Narlı Bulgur Salatası, içerdiği besin maddelerinin değeriyle sağlığa faydalı olan meyve türü nar ile bulgurdan yapılan bir çeşit salatadır. Tek başına doyurucu özelliğe sahip bir salata türüdür. Nar rengiyle bulgur içerisinde hoş...

Tarhanalı Bulgur Köftesi

Tarhanalı bulgur köftesi, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Vejetaryan kişilerin de yiyebileceği bu yemek uygulaması kolay oluşu ve içinde bulunan tarhana, yoğurt, yumurta gibi malzemeler ile çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilec...

Patatesli Bulgur Pilavı

Patatesli bulgur pilavı, Patates bütün yıl ülkemizde ve dünyada her ay hasat edilebilen bir bitkidir. Patates önemli miktarda besin ve bitkisel ürün içermektedir.  Genellikle sağlık açısından çok faydalı ve güvenli tüketilebilecek...

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Bulgur Pilavı, lezzetlidir ve yapması da çok kolaydır. Bulgur pilavı denince akla belki hemen soğanlı, domatesli bulgur pilavı gelir, ama şehriye ile de çok güzel, hafif ve lezzetli oluyor. Bu tarifte arpa şehriye kullan...

Kuzu Etli Bulgur Pilavı

Kuzu etli bulgur pilavı, muhteşem tadı ve kıvamıyla ağızlar da enfes bir tat bırakan herkesin severek yiyeceği bir pilav tarifidir. Bulgur pilavının kuzu eti ile buluşması ile ortaya çıkan bu mükemmel lezzette ki tarif yapımı ile...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bulgur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018