Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bulgur Pilavı

Genel Bilgi

Tavuklu bulgur pilavı, özellikle Malatya yöresinde sıklıkla yapılan ve beğeniyle tüketilen bir yemek türüdür. Bu pilav, orta boy bulgur ve bütün tavuk kullanılarak hazırlanır. Lezzeti oldukça beğenilen bu yemek, genellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Hazırlık süreci biraz uğraş gerektirse de, sonuç olarak elde edilen lezzet bu çabaya değmektedir.

Gerekli Malzemeler

  • 5 çay bardağı orta bulgur
  • 1 bütün tavuk
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 7 su bardağı su

Tavuklu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bütün tavuk derin bir tencereye konularak haşlanır. Tavuk haşlandıktan sonra tencereden çıkarılır ve soğuması için bir süre bekletilir. Soğuyan tavuk, küçük parçalara ayrılır. Başka bir tencerede sıvı yağ ile orta bulgur 5-6 dakika kavrulur. Kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra, tuz ve küçük parçalara ayrılan tavuk tencereye eklenir. Bu karışım 5 dakika daha kavrulur.

Ardından, tavuk haşlanırken elde edilen tavuk suyu tencereye eklenir. Pilav, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu tamamen çektikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak pilav 10 dakika dinlendirilir. Dinlendirme süresinin ardından pilav, istenilen şekilde servis edilir.

Ekstra Bilgiler

  • Pilavın daha lezzetli olması için, tavuk suyu yerine et suyu ekleyebilirsiniz.
  • Pilavın içine dilerseniz kuş üzümü veya dolmalık fıstık gibi ekstra malzemeler de ekleyebilirsiniz.
  • Servis ederken üzerine ince kıyılmış taze maydanoz veya dereotu serpebilirsiniz.
  • Yanında yoğurt veya ayran ile servis etmek, pilavın lezzetini daha da artıracaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kara Bulgur Diyeti Listesi

Kara Bulgur Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Güncel

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Güncel

İçli Köftelik Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köftelik Bulgur Tarifi ve Malzemeleri