bulgur.gen.tr
bulgur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği  fazla olduğu içinde insanların sağlık açısından tüketilmesi gereken bir besindir. Bulguru sade olarak pilav yapmak yerine farklı bir lezzet arayanlar için uygun bir tarif olduğunu  söyleyebilirim. Misafirler için yapmayı düşünenler açısından da denenmesi gereken  bir tariftir ve ayrıca da gösterişli sunumu ile de güzel ve göz doldurucu bir tercih olabilir. Diyette olanlar için bulgur pirince göre kalori olarak düşük olduğu için akşam yemeklerinde aşırıya kaçmayacak şeklide tüketilebilir. 

Kuşbaşılı Bulgur Pilavının Malzemeleri
  • 250 gram dana kuşbaşı ( küçük bir şekilde doğranmış olacak )
  • İki buçuk su bardağı pilavlık bulgur
  • İki adet biber 
  • İki adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası 
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet büyük diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı  margarin ve  iki çorba kaşığı tereyağ
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe göre içine veya dışına nane
Kuşbaşılı Bulgur Pilavının Yapılışı

İlk olarak küçük küçük doğranmış etleri soğuk su ile yıkayıp düdüklü tencerenizin içine alıp üzerine bir buçuk su bardağı  kadar suda ilave edip yirmi dakika boyunca haşlayın. Bu aşamada önemli bir püf noktası vermek gerekirse, ete tuz atmadan haşlayın.
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

. Eğer tuz atarsanız etin sertleşmesine sebep olur. Etler haşlanırken sizde o sırada pilav tenceresine bir çorba kaşığı margarin, iki yemek kaşığı tereyağı, iki yemek kaşığı da zeytin yağını ilave edip eritin. Sonra küp küp doğranmış olan kuru soğan, yeşil biber ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Bu aşamada önemli bir püf noktası daha soğan ve biberler kavrulurken tuz ilave edilirse daha kısa sürede soğan ve biberler kavrulur ve daha lezzetli olur.

Haşlanmış olan etlerin  suyu süzülür, kavrulan  soğan ve biberlerin içine ilave edilir ve on dakika kadar daha birlikte kavrulur. Bu sırada da domateslerin kabukları ince bir şekilde soyulur ve küp küp doğranır tencerenin içerisine eklenir ve kavrulur. Domateslerde kavrulduktan sonra biber salçası ve domates salçasından birer kaşık ilave edip arkasından temizlenmiş ve seçilmiş olan pilavlık  bulguru ekliyoruz. Beş dakika boyunca bulgurun diğer malzemeler ile özleşmesi için kavuruyoruz. Haşladığınız etin suyunu kullanmanızı tavsiye ediyorum daha lezzetli olur. Su ölçüsü de  bire ikidir. Tabi ki kullanılacak bulgurun cinsi çok önem arz etmektedir. Bulgurun cinsine göre suyu azaltıp veya arttırabilirsiniz. Ben iki buçuk su bardağı bulgura beş su bardağı kadar et suyu kullandım. Et suyunu da pilava ilave ettikten sonra yirmi beş veya otuz dakika kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirilir. Piştikten sonra 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır ve ardından güzelce karıştırıp servis edin. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.2.2016 14:17:46

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuşbaşılı Bulgur Pilavı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Salçalı Bulgur Köftesi

Salçalı Bulgur Köftesi, buğday tohumunun öğütülmesiyle elde edilen bulgur ile salça eşliğinde yapılan bir köfte türüdür. Oldukça doyurucu etkiye sahip salçalı bulgur köftesi içerisindeki besin değerleriyle de ön plandadır. Türkiye...

Pirinçli Bulgur Pilavı

Pirinçli Bulgur Pilavı; Arkadaşlar bulgur pilavı Türk mutfağının neredeyse başı gibidir. Bütün salçalı yemeklerin yanına, sebze yemeklerinin yanına hatta hiçbir şey olmasa bile bulgur pilavını yanına bir salatayla bile akşam yemeğ...

Semizotlu Bulgur Pilavı

Semizotlu Bulgur Pilavı; Bulgur pilavı protein açısından zengin olduğu gibi lezzet olarakta harikadır. Pirinç pilavından da daha sağlıklı olduğu, uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Yine pirinç pilavının tekrar ısıtılıp yenmesi za...

Bulgur Yemekleri

Bulgur Yemekleri, Bulgur; Buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu yiyeceği olup tahıl grubundan sayılmakta ve beslenme piramidinin tabanında yer almaktadır. Bulgur önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Orta Asya dan gel...

Bulgur Pilavı Domatesli

Bulgur pilavı domatesli, Bulgurun doyurucu ve lezzetli olmasının yanında çok farklı tariflerle pilavı yapılmaktadır. Küçükken bulgur pilavı yemek istemezdik. Şimdilerde bulgur ile yapılan her şey çok faydalı ve güzel olduğunu düşü...

Narlı Bulgur Salatası

Narlı Bulgur Salatası, içerdiği besin maddelerinin değeriyle sağlığa faydalı olan meyve türü nar ile bulgurdan yapılan bir çeşit salatadır. Tek başına doyurucu özelliğe sahip bir salata türüdür. Nar rengiyle bulgur içerisinde hoş...

Tarhanalı Bulgur Köftesi

Tarhanalı bulgur köftesi, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Vejetaryan kişilerin de yiyebileceği bu yemek uygulaması kolay oluşu ve içinde bulunan tarhana, yoğurt, yumurta gibi malzemeler ile çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilec...

Patatesli Bulgur Pilavı

Patatesli bulgur pilavı, Patates bütün yıl ülkemizde ve dünyada her ay hasat edilebilen bir bitkidir. Patates önemli miktarda besin ve bitkisel ürün içermektedir.  Genellikle sağlık açısından çok faydalı ve güvenli tüketilebilecek...

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Bulgur Pilavı, lezzetlidir ve yapması da çok kolaydır. Bulgur pilavı denince akla belki hemen soğanlı, domatesli bulgur pilavı gelir, ama şehriye ile de çok güzel, hafif ve lezzetli oluyor. Bu tarifte arpa şehriye kullan...

Kuzu Etli Bulgur Pilavı

Kuzu etli bulgur pilavı, muhteşem tadı ve kıvamıyla ağızlar da enfes bir tat bırakan herkesin severek yiyeceği bir pilav tarifidir. Bulgur pilavının kuzu eti ile buluşması ile ortaya çıkan bu mükemmel lezzette ki tarif yapımı ile...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bulgur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018