Lokanta Usulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Lokanta Usulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı

Lokantaya gittiğinizde sipariş verdiğiniz yemeklerin yanında gelen bulgur pilavının lezzeti ve görüntüsü evde yaptığınızdan çok farklı olabilir. Lokantalardaki bu özel lezzetin sırrını hep merak etmişizdir. Artık siz de bu enfes bulgur pilavını evinizde yaparak misafirlerinize sunabilir ve onların yüzlerindeki memnuniyeti görebilirsiniz.

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet bulyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Çelik bir tencerenin içerisine sıvıyağ ve tereyağını ekleyin. Yağlar ısındıktan sonra ince doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyin. Ara ara karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra ince doğranmış biberleri ekleyip pişirmeye devam edin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğradıktan sonra tencereye ilave edin. Domatesler suyunu çekmeye başladığında, salçaları ve bulyonu ekleyin. Bulyonu kaşığın arkası ile iyice ezin, böylece içerisinde topak kalmaz. Bulyon çok tuzlu olduğu için topak kalırsa ağızda tuz tadı yoğun olacaktır.

Bulyonun ardından pilavlık bulgurları ve baharatları ekleyin. Daha sonra pilavın suyunu katıp tuzu ekleyin. Tuz konusunda dikkatli olun; bulyon kullanıyorsanız tuzu az ekleyin çünkü bulyonlar genellikle çok tuzludur. Eğer bulyon sevmiyorsanız, evde hazırladığınız et, tavuk veya kemik suyunu kullanabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize bağlıdır.

Suyunu kattığınız pilavın altını ilk başta açın, su kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Hızlı ateşte bulgurlar pişmeden suyunu çekeceği için bulgurlar çiğ kalabilir. Tencerenin kapağını kapatıp, altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra tencerenin ağzına bir havlu koyup dinlenmeye bırakın. Pilavınızı hafif sıcakken servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Lokanta usulü bulgur pilavının daha lezzetli olmasını sağlamak için bazı ipuçları bulunmaktadır. Örneğin, tereyağı yerine zeytinyağı kullanarak farklı bir aroma elde edebilirsiniz. Ayrıca, pilavı pişirirken içine bir parça defne yaprağı eklemek de lezzetini artırabilir.

Misafirlerinize bu enfes pilavı sunarken yanında yoğurt, turşu veya salata gibi garnitürlerle servis yapabilirsiniz. Bu, pilavın lezzetini daha da ön plana çıkaracaktır.

Herkese afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kepekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Çeşitleri Nelerdir?

Bulgur Çeşitleri Nelerdir?

Kara Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kara Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sade Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri