Otlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Otlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Otlu Bulgur Pilavı

Otlu bulgur pilavı, oldukça lezzetli, kolay ve en önemlisi de doyurucu ve besleyici bir bulgur pilavı tarifidir. Bulgur pilavını sevmeyenler için bu tarif ile bulguru sevdirmek mümkündür. Öğle ve akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketilebilir. Üstelik özel günlerinizde de vazgeçilmez ana yemeklerden biri olabilir. Bu bulgur pilavı, belki de ilk kez tadacak olanlar için farklı ve hoş bir deneyim sunacaktır. Sevdiklerinize bu muhteşem lezzeti yaparak farklı bir tabak sunabilirsiniz.

Otlu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet ince doğranmış dereotu
  • Yarım demet ince doğranmış fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Otlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilavı pişireceğiniz tencereyi alın ve ocağın altını açın. 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağını tencereye koyarak eritin. Eriyen yağın üzerine doğranmış kuru soğanı ekleyip karıştırın. Soğanları rengi değişene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince üzerine yıkanmış pilavlık bulguru ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Bulgurları 2-3 dakika kadar kavurun. Bulgurları kavurduktan sonra üzerine önceden kaynatılmış 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Su kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Ocağın altını biraz kısın ve tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 9-10 dakika kadar pişirin.

Pilav suyunu çekmeye yakın, tencerenin içine önceden hazırlamış olduğunuz dereotu, maydanoz, fesleğeni ekleyip karıştırın. Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavı 4-5 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın. Otlu bulgur pilavı tarifiniz hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Otlu bulgur pilavı, besleyici değerleri açısından oldukça zengin bir yemektir. Bulgur, lif açısından zengin olup sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca, kullanılan taze otlar (maydanoz, dereotu, fesleğen) vitamin ve mineral açısından zengin olup bağışıklık sistemini destekler. Bu tarifte kullanılan malzemeler, pilavın lezzetini artırırken aynı zamanda sağlıklı bir öğün oluşturur.

Bulgur pilavını daha da zenginleştirmek isterseniz, içine nohut veya yeşil mercimek gibi baklagiller ekleyebilirsiniz. Hem lezzet hem de besin değerlerini artırmış olursunuz. Ayrıca, bulgur pilavını et veya tavuk yemekleriyle birlikte servis ederek dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Kaç Kalori?

Bulgur Kaç Kalori?

Firik Bulguru Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Firik Bulguru Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bulgur Besin Değeri?

Bulgur Besin Değeri?

Naneli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri