Acılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Acılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Bulgur Pilavı, bulgur pilavı hemen her yörede en çok kullanılan başlıca besin maddelerinden bir tanesidir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen bulgur pilavı isteğe göre, tavuklu, etli, sebzeli, salçalı, acılı ve daha pek çok farklı malzemelerle pişirmek mümkündür. Bulguru kuru baklagillerle pişirdiğimiz zaman besin kalitesi daha fazla artmaktadır. İnsan sağlığı açısından faydalı olan en değerli besin ögesi, kalp damar sağlığını korurken, aynı zamanda bağırsaklar için son derece önemlidir. Ayrıca bulgur içeriğinde barındırdığı mineraller, vitaminler, demir fosfor ve karbonhidrat açısından besin değeri yüksek olan besleyici bir besin maddesidir. Özellikle bulgur bünyesinde çözünebilen ve çözünemeyen lif açısından çok zengindir. Pirinç pilavına göre bulgur pilavının kalori değeri daha düşüktür. Acılı bulgur pilavı yapımı oldukça basit olan doyurucu bir pilav çeşididir. Acılı bulgur pilavını akşam ailenize pişirdiğiniz zaman yanına cacık ve soğan salatası ile ikram edebilirsiniz.

Acılı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterli tuz
  • Sıvı yağ
  • Kaynamış sıcak su
Acılı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk önce tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edelim, ardından kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde küp gibi doğrayalım. Sarımsakların kabuklarını soyup incecik doğrayalım. Sıvı yağ ısındıktan sonra doğradığımız kuru soğanı ve sarımsakları tencerenin içerisine alalım ve kavurma işlemine başlayalım. Daha sonra içerisine domates salçasını ve acı biber salçasını ekledikten sonra birkaç dakika salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Ardından pilavlık bulguru gözden gezdirip yıkamadan tencerenin içerisine katalım ve karıştıralım. Kırmızı pul biberi, karabiberini ve yeterli tuzunu ekledikten sonra göz kararı kaynamış sıcak suyu bulgurun üzerini bir parmak kadar geçecek şekilde ilave edelim. Yemeğin suyu kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısık ateşe getirelim. Bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirelim. Pişmiş olan acılı bulgur pilavını 10 dakika demlenmesini bekleyelim. Acılı bulgur pilavı dinlendikten sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Acılı Bulgur Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bulgur Kilo Yapar mı?

Bulgur Kilo Yapar mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Sulu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Sulu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kimyonlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kimyonlu Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Köftelik Bulgur Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Köftelik Bulgur Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bulgur Faydaları Nelerdir?

Bulgur Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kıymalı Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İri Bulgur ile Yapılan Yemek Çeşitleri

İri Bulgur ile Yapılan Yemek Çeşitleri

Güncel

Körili Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Körili Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6