Bulghur köftesi tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli yemeği denemek için sabırsızlanıyorum. Özellikle bulghurun yumuşayıp lezzetleri emmesi için 15 dakika bekletme adımı bana çok mantıklı geldi. Kıymanın yanı sıra sebzelerle zenginleştirilmesi de harika bir fikir. Pişirme aşamasında kısık ateşte kaynayan et suyuna eklemek, köftelerin içinin de güzelce pişmesini sağlayacak gibi görünüyor. Limon dilimleri ile servis etmek de tazelik katacaktır. Acaba bu köfteleri yaparken baharatları kendi damak zevkime göre biraz daha mı artırmalıyım? Ayrıca vegan bir alternatif yapmayı düşünsem, nohut veya mercimek kullanmanın tadı nasıl olur? Denemek için sabırsızlanıyorum!
Bulghur köftesi tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli yemeği denemek için sabırsızlanıyorum. Özellikle bulghurun yumuşayıp lezzetleri emmesi için 15 dakika bekletme adımı bana çok mantıklı geldi. Kıymanın yanı sıra sebzelerle zenginleştirilmesi de harika bir fikir. Pişirme aşamasında kısık ateşte kaynayan et suyuna eklemek, köftelerin içinin de güzelce pişmesini sağlayacak gibi görünüyor. Limon dilimleri ile servis etmek de tazelik katacaktır. Acaba bu köfteleri yaparken baharatları kendi damak zevkime göre biraz daha mı artırmalıyım? Ayrıca vegan bir alternatif yapmayı düşünsem, nohut veya mercimek kullanmanın tadı nasıl olur? Denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz